Srpski sion

В Р . 2.

Тг^ &\Ја ; ^Л_Л& ; ^ХМ,. ■ ®ХЛ~ <

МИХАЈЛОАЛФЕЛДИ СВЕШТЕНИЧКИ, ЦРКВЕНИ, ЦИВИЛНИ И ВОЈНИЧКИ КРОЈАЧ У НОВОМЕ САДУ, Дунавска улица бр. 9. Част ми је до повољног зиања ставитп сл. црквсппм општпнама и преч. господи свештеиицима, да сам набавпо сваковрсне штоФОве за иимске деаке иајФииији ластвг, камгарн, дублина, алапипа, листера, первијена. све најФиппје п по најумеренијој ценп. Дајсм материју н израђујем посао и па отнлату. До 100 Фор. плаћа се 5 Фор., а од 100 Фор плаћа се 10 Фор. мссечпо. Коме је по вољи нека изволи до1ш, па да се осведочи да је код меие све јеФтипије него игде. За израду тачну брзу и најбољу стојим добар. Примам и тако исто пзрађујем и послове за црквене потребе: одежде, стпхаре, ђачке и ђаконске, налоње, неба, лптије и барјаке. Као дугогодишљи деловођа код пок. Соколовића и Св. Миловановића, стекао сам искуства, да сам у стању сваку, како најмању тако најонсежнију иоруџбипу примити и на захтевање најтачније, најбрже и по врло умерену цену извршити. Исто тако примам и оправке црквеног одјејанија, утвари и свештеничког одела. Исто тако јављам н. н. публици, да примам и грађанско цивилно одело и израђујем га ио наручбинама, најтачније и најсолидније, а но врло умереној ценп. 201 ; е©5 »ев;

ЗВОНОЛИБНИЦЛ И ФЛБРИКЛ ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, нровиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона ио вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито нреиоручујем од мене изнађена и мцого пута одликована РЦГ* патентирана са отвореним одушкама прови|ена звона, која имају дуготрајнпји, снажнији и дубљп звук, нсго звона но старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. ,]1рле препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављење отарих звона са крунама од кованога гвожђа. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовпх на стоваришту. 52 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској зема*ској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

■„Српски Спон" излази сваке недЈле на целом та>зку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговииу на годину 8 круна, на по голине 4 круне, а на четврт године 2 круне. За страце земље : на годпну 10 круна. Из Србије ирима претплат\~ књижара В. Валожпћа у Београду. Појединп бројеви 20 фплпра. Претплата, оглаои, стечајеви и рекламаццје шаљу се Админиотрацији 1 остали рукописи уредништву ,,Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве п стечајеве плаћа се 12 фплпра од једног реда сптних слова, а за жиг сваки пут по 60 фплира. —Неплаћена писма се не примају, —Рукописи се враћају.

Штаипа: Српска Манастнрсае Штаипарнјв у Ор Карловцама,