Srpski sion

„СРПСКИ сион.

С Т Е Ч А Ј. 86 2-3 Расписује се стечај на једно стипендијско место из закладе нок. ЈеФте Михајловића Јанковог. Стинендија оастоји се из годишње 600 круна, коју своту нитомац у месечним оброцима у нанред прима. Проситељи стинендије имају своје молбенице подкрепити: 1.) Сведоџбом, да су православне вере, од српских нравославних родитеља у Сомбору рођени или да су им родитељи најмање 10 година у Сомбору живили. 2.) Сведоџбом о примерном владању. 3.) Сведоџбом о ноложеном испиту зрелости. 4.) Сведоџбом, да су телесно иотиуно здрави. 5.) Сведоџбом о сиромашном стању. Рок стечају траје до 15. августа т. г. по новом календару. Молбенице се имају до одређеног рока подписаном поднети. У Сомбору, 2. (15.) јула 1900. Љубомир Купусаревић окр. протопрезвитер Сомборски и председнгк управ. одбора закдаде ЈеФте Михајловнћа Јанковог.

С Т Е Ч А Ј. 80 8 -4 На основу регаења Сл. Епарх. Шк. Одбора бачког од 10. (23.) јуиа 1900. год. бр. 947/173 ех 1900. овим се раеписује стечај ради поиуњења сталног учитеља иа срн. вероисповедној гаколи у Кисачу. Дужности учител.ске: 4 мегаовита разреда обучавати у ироиисним гак. предметима, децу цркв. нојању учити и десну певницу приликом сваког богослужења редовио држати, пофторну гаколу сваке недеље и четвртка држати и у седницама иеро водити. За ово ужива следећу илату: стан са 1 собом и кујном, бир који се скупља по брачним паровима, 1 *утро јароша иа које он порцију плаћа и 150 ®ор. припомоћи. Првенство имају они који се лично пријаве општини. На ово место могу и учитељице компетовати. Молбенице се имају слати на Шк. Одбор у Кисачу. Рок иријаве је до Велике Госиојине, кад ће се и избор обавити. Из седнице Шк. Одбора у Кисачу 2. (15.) јула 1900. год. Школски Одбор.

ДРУГИ 0ГЛАСИ »ООООООООООООООООООООООООООООООООООО* 84 2—5 ® ЈОВ АН БОРТ 0 свештеничког, грађанског и војничког одела 0 КРОЈАЧ § У СРЕМСКНМ КАРЛОВЦИМА " Част ми је до повољног знања ставити сл. црквеним општинама и иреч. господи свештеницима, да сам набавио сваковрсне штоФове за зимске деаке, најФинији иастиг, кам- ^ гарн, дублина, алапина, листера, первијена, све најФИније и по најумеренијој цени. ЈГ Дајем материју и израђујем посао и на отплату. До 100 Фор. нлаћа се 5 Фор. а од О 100 Фор. илаћа се 10 ®ор. месечно. Коме је ио вољи нека изволи доћи, па да се осведочи О да је код мене све јеФТино него игде. За израду тачну, брзу и најбол>у стојим добар. — ф д Примам и тако исто израђујем и послове за црквене потребе, одежде, стихаре, Л 8^* ђачке и ђаконске, налоње, литије и барјаке. Стекао сам искуства да сам у стању сваку, како најмању, тако и најопсежнију поручбину иримити, и на захтевање најтачније, нај_ боље и по врло умерену цену извршити. _ Исто тако примам и оправке црквеног одјејанија, утвари и свештеничког одела. вд Исто тако јављам п. н. публици, да примам и грађанско цивилно одело и израђујем ф га по наручбинама, најтачније и најсолидније, а по врло умереној цени. ф 1000000000000000000000000000000000009 „Српсги Сион" излази сваке нед ;л е на целом та ^аку. Цеиа му је: За Аустро-Угарску, Восну и Хер цеговину иа годииу 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. За стране земље : на годинј 10 круна. Из Србије прима претплату књижара В.Валожића у Београду. Поједини бројеви 20 фмира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а осталв рукописи урздништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 12 филира од једног реда ситпих слова. — Неплаћеиа писма се не примају. — Рукописи се ие враћају. Штшша: Српехе Маиаетжреке Штакнаржје у Ср. Кардовджма. — 348.