Srpski sion

ЛЈРПСКИ СИОН.«

вр . 31,

Бр. 26. ех 1900. 92 3—3 С Т Е Ч А Ј. За два учитољска мјеста у мушком одјељеЕБу српско-иравосл. основие гикпле у Мостару. Рок 5. (18.) августа о. г. Дужности: Наставпи рад. куда спада и обучавање дјеце у црквеном појању, у оном разреду, који буде учитељу додијељен, појање ма пјевницом; све према постојећим прогшсима. Услови : Припадништво бос.-херцеговачко или аустро-уг. држављанство, вјероисповијест православља, оспособљење па којој српској ирепарандији у Аустро-Угарској. Плата К 1400, стаиарина и огрев К. 160, свега К. петнаест сто шездесет. Почетком сваке пете год. награда од 10°/ 0 илате. Учитељи 3. и 4. р. добивају још по К. 40 годишње за руковођење појања у цркви. Уз остале документе ваља послати п свједочанство о моралном и политичком владању, издату од политичке власти. Молбеницу и прилоге ваља биљеговати. У Мостару, 3. јула 1900. Управа српско-прав. цркв,-шк. ошитине. Бладин повјереник: С. Мандић.

ДРУГИ 0ГЛАСИ

СТЕВА ПИСАРЕВИЋ само свештеничког одела кројач Дунавска ул. бр. 20. НОВИ САД Дунавска ул. бр. 20. Част ми је иречасној г. г. свепттеницима до иоволј НО г знања ставити и моју радиону преиоручити у којој се само за српско све штенство одело израђује сваковрсно, камилавки од чоје и кадифе имадем готови. За свако парче, које се у мојој радиони изради гарантујем, да мора бити правилно израђено, и добро да стоји. Цене су умерене, мустре на углед шаљем франко. — Јављам п. н. муштеријама, да никог нисам овластио, да у моје име ирима поручбине. С тога ваља непосредно ради поруџбине, управо мени обратити се. — 94 2— 5 ишшјшишинаист

о <> <> <> <><> <> <>о

Ј ШПИРО БОЦАРИЋ х I ^шмшт 0 0 ХРГИЋ УЛИЦА БРОЈ 26. у ф 97 2 — 3 ф о <нн> <> <> <><> <> <> ч>о

ФОООООООООСООООООООООООЗООООООООООООФ 0 Л-ОВЛ.Ж БОРТ 2 О свештеничког, грађанског и војничког одела О О КРОЈАЧ § 8 0 у СРЕМСКИМ карловцима д Част ми је до повољног знања ставити сл. црквеним општинама и преч. господи — свештеницима, да сам набавио сваковрсне штоФове за зимске деаке, најФинији иастиг, кам- г О гарн, дублина, аланина, листера, первијена, све најФиније и по најумеренијој цени. Ј"' О Дајем материју и израђујем посао и на отнлату. До 100 Фор. плаћа се 5 Фор. а од О О 100 Фор. плаћа се 10 ®ор. месечно. Коме је по вол>и нека изволи доћи, па да се осведочи О да је код мене све јеФтино него игде. За израду тачну, брзу и најбол.у стојим добар. Примам и тако исто израђујем и послове за црквене потребе, одежде, стихаре, л ћачке и ђаконске, налоње, литије и барјаке. Стекао сам искуства да сам у стању сваку, А М К ако најмању, тако и најонсежнију поручбипу примити, п на захтевање најтачније, најО бол>е и по врло умерену цену извршити. О О Исто тако примам и оправке црквеног одјејанија, утвари и свештеничког одела. О Исто тако јављам п. н. нублици, да примам и грађанско цивилно одело и израђујем ^ га ио наручбинама, најтачније и најсолидније, а по врло умереној цени. ^ ДО ОООООООООООООООООООООООООООООООООО« „Српски Сион" излази сваке нед ле на целом таику. Дена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Хер цеговжну на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. За странв земље : на годин.у 10 круна. Из Србије прима претшгат^ књижара В.Валожића у Веограду. Поједини бројеви 20 филира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламацијо шаљу се Админиотрацији а остали рукониси уредништву „Српоког Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 12 филира од једног реда ситних слова. — Неплаћена писма се не примају. —Рукописи се не враћају. Штахна: Срдекв Маваетжреж® Штаипаржје у (Јр. Карховшша. — 366.