Srpski sion

Б р . 19-

„ОРПСКИ сион/

О тр . 307.

протођакоп Митрофан Рајић. Са покојпиком опростилн се са кратким и смишљеним беседама, и то у цркви катихета Јован Констангиновић, а над гробом професор Јован Ј. Кнежевић. Опијелу су присуствовали и до вјечне куће незаборављеног покојника отпраши високопреосвећени господин епископ Диједезан Мирон, римокатоличко мјестпо свештенство, чиновништво свију области, учепиди основне и срп. Учитељске Школе са учитељским и нрофесорским зборовима и многи пријатељи покојникови, коме нека је лака дрна земља и в-кчнлА пал!АТк!

Нове књиге. Изишла је из пггамле нова књига: Студије и иритика ка психофизички монизам, докторска дисертација. Написао Др фил. Бошко Петровип, свршеии богослов. Ср. Карловци. Српска Манастирска Штампарија 1901. Цена 1 круна или 1 динар 30 пара. ЗВАНИЧНИ ОГЛАСИ. Број 251. К. 139. ех 1901. 28 3—3 С Т Е Ч А Ј. На мјесто православнога духовпика кр. казиионе у Љепоглави са платом од 2200 Крупа и правом промакнућа у више плаћевне стенене IX , чиновног разреда и стан у нарави. МолитеЛ )И имају сзоју на високу кр. хрв. слав. далм. земаљсгу владу, одио за нравосуђе у Загребу управљену и ваљано обложену молбеницу поднијети овамо најдаље до 15/28. Маја 1901., и то они вап Еиархије ове преко надлежне Епархијске Консисторије своје. Из сједнице Епархијске Консисторије. У Пакрацу 19. Аирила (2. Маја) 1901. Мирон с. р. Епископ. ДРАЖБЕНИ ОГЛАС 34 2^Г Срн. прав. цркв. шк. оплина у Товаришеву, на основу закључка скупштипскога (бр. 38 З/У ех 1901) расписује дражбу на мањак, ради зидања две нове школе, под једним кровом.

1 зидарски посао 2 800 круна 2 дунђерски посао .... 870 „ 3 столарски и браварски посао 2.592 „ 4 лимарски посао .... 30 „ 5 ковачки носао 110 „

Свега 6-402 круна. Сав материал осим столарског ириправиће опћина. Дражба ће се одржати 3 јуна по нов. кал 1901 год. у 2 сата по иодне. Дражбоваће се на целокупни посао и на сваку поједину радњу. Дражбеници имају пре ночетка дражбе 10 % нишманлука положити, што ће се повратити подузимачу после обављене колаудације. Опћина задржава себи нрава издавати горе наведене радње према поверењу. Ближи услови и нацрти могу се видети код потписаног перовође до дана дражбе. У Товаришеву З/У ех 1901. Милорад Борђошки Јоца Станоев перовођа. 1 председник.

Јавна захвала. Приликом смрти нашег милог и никад непрежаљеног оца, деде, таста, свекра и шогора ј Константина ЛучиЋа пзроха Сусечког свима онкма, који нам лично, нисмено и брзојавно своје саучешће изразише, те унеколико ублажише бол и тугу нашу, изјављујемо овим путем нашу најтоплвју благодарност. Поиаособ нека је хвала високопречасном г. Јовану Јеремићу окружном протоирезвитеру карловачком, те пречасном г. Георгију Максимовићу нароху черевићком, који се лепим и дирљивим говором у св. храму са милим нам покојником у име свештенства онростише, као и пречасној г.г. Гедеону Петанеку админ. свилошком, Доротеју Јовановићу намеснику раковачком, Јустину Којићу адм. баноштарском, Јовану Козобарићу пароху илочком, Леониду Огризовићу јеромонаху беочинском, Милану Протићу адм. нештинском и Мелентију Бабићу ђакону беочпнском — на чинодјејству при иогребу. Захваљујемо не мање местном и околном учитељству и грађапству, који у великом бро.ју при погребу учествоваху, а нарочито г. Јоваиу Цвејићу равнајућем учитељу сусечком, који се на гробу утешним и лепим говором од драгог покојника опростио, у име грађанства, учитељства и школске омладине, као и учитељу сусечком г. Михајилу Остојићу, који је са невачким друштвом при опелу и спроводу учествовао. Искрену хвалу и благодарност изричемо овоместној сусечкој црквеној општини и сви ма Сусечанима, који нам на услузи стајаху, да милог иокојника из Черевића у Сусек пренесемо и који свог доброг тридесетседамгодишњег нароха до вечпе му куће испратише. Још једном свима од срца хвала! У Сусеку, 15. (28.) априла 1901. Ожалошћена породица.