Srpski sion

С тр . 96.

„СПРСКИ сионл

Б р. б.

К 1260 ех 1901. 37 ех 1902. 6 3—3 С Т Е Ч А Ј. На упражњену парохију VI. разреда у Сибачу. Компетенти нека своје прописно инструјиране молбенице овој конзисторији до 15. <1>ебруара по ст. кал. о. г. надлежним путем поднесу. Из седнице архицијецезалне конзисторије, држане у Карловцима 17. (30.) јануара 1902. Георгије с. р. Иатријарх. Бр. Е. К. 5. ех 1902. С Т Е Ч А Ј 2-3 8 На упражњепу иарохију 1. разреда, Утиња, у протопрезвитерату Будаштанском, расписује се овим стечај. Рок компетовању оставља. се до 14. (27.) марта о. г. Из сједнице Енархијске Конзисторије, држане у Плашком, 24. јануара 1902. М и X а и л Епискои.

Бр. Е. К. 62. ех 1902. С Т Е Ч А Ј 2—з 9 Овим се расписује стечај на парохију II. разреда у Висућу, у протопрезвитерату Кореничком. За компетовање даје се рок до 14. (27.) марта о. г. Из сједнице Епарх. Конзисторије, држане у Плашком, 24. јануара 1902. М и х а и л Епископ. Бр. Е. К. 46. ех 1902. С Т Е Ч А Ј 2-3 7 На упражњену парохију III. разреда, у Јасеновцу, у протопрезвитерату Костајничком, расиисује се овим стечај. Рок компетовању траје до 14. (27.) марта о. г. Из сједнице Епарх. Конзисторије, држане у Плашком, 24. Јануара 1902. М и х а и л Епископ.

ДРУГИ ОГЛАСИ

ш II

Ш

ЗВОНОЛИВНИЦА И ФШРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА ФП-ки-ттттт-д а -п-=7- ФЈа.БРИЦИ: ирепоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона но вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована РР** патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, "1Р1 која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 1 нровиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козв за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона или шоље за оатове од метала; прављеае схарих звона са крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 4— ех 1902. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљској излотби у Будимпешти 1896. награђена са в ликом миленарском медаљом.

»,Српоки Сион" излази сваке неделе на целом та5аку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. За стране земљв : на годинј 10 круна. Из Србије прима нретплату књижара В. Валожића у Београду. Поједиии бројеви 20 филира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администраццји а остали рукониси уреднишгву „ОЈпског Оиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 12 филира од једног реда ситннг слова. — Неплаћена писжа се не нримају. — Рукописи се не враћају. Штампа: Српске Манастирска Штампарије у Ср. Кардовцима. 1902. 136.