Srpski sion

Стр. 128

.СРПСЕИ СИОН*.

Б р. 8.

Д Р А Ж Б А. 14 1—1 Управа манастира Беочина издаваће дана 1. (14.) марта о. г. после подие у 2 сата на јавној дражби манастирски пашњак око 250 кат. јутара нод закуи на једну или више година. Жаобина 200 круна. Примају се и писмене понуде. Управа манастира Беочина. ДРАЖБЕНИ ОГЛАС. 15 1-1 Местна црквена општина намерава иодићи нову ограду од кованог гвожђа около крета, који се налази пред црквом на плацу. Тога ради одржаће овде дражбу на мањак у четвртак 7. (20.) марта о г. у 9 сати пре подне, на коју се нозивају сви они, који бп вољни били овог посла нримити се. Иосао је прорачуњен на 712 круна. Пишманлук је 10^. План и предрачун може се видети код перовођа црквене оићине сваки дан од 11 —12 часова пре нодне. Подузетнпк ће дужан бити одмах чим пређе дражба — осим истакнутог нишманлука — за план, предрачун и условља 30 круна положити. У Турији, 20. Фебруара (5. марта) 1902. год. Срп. правосл. цркв. општина. 11 С Т Е Ч А Ј. У смиелу закључка ванредне главне скупгптине српске православне црквено-пжолеке општине у Земуну, од 3. (16.) Фебруара 1902., овим се расписује стечај на упражњено место учитеља певачке ноталне школе ученика српских вероисиоведних школа. Стим местом скопчан^ је годишња плата од 800 круна, а након једногодишњег ревностног елужбовања повисиће се плата са 400 круна, а осим тога 200 круна као певац светониколајевске цркве. Плату од 800 круна исплаћиваће црквеношколска општина из благајне српско-школског Фонда, а 200 К из благајне свето-николајевске цркве. Изабраном дужносх је: 1. Да мушку и женску децу овомесних срп-

ских вероисповедних школа иоучава у за то одређеним сатовима нотном појању и певању, и то у оном обиму како то месни школски одбор с њиме установи; и да са школском младежи на свршетку сваке школске године држи јавни испит. 2. Да држи леву певницу у свето-николајевској цркви. На ово место могу компетовати оспособљени српско-народни учитељи који су подједно оспособљени и за ликовође. Молбенице поткрепљене с дотичним сведоџбама као и са лечничком сведоџбом нека се најзад до 25. Фебруара (10. марта) 1902. поднесу. У Земуну 3. (16.) Фебруара 1902. Перовођа: Предеедник: Тома Марковић Петар Петровпћ. АЛ бр. К. 32/67 ех 1902. 12 2 — 3 Е Д И К Т. Услед бракоразводне молбе Максима Девића из Ст. Бановаца против супруге му Јелене пре удове Раделић сад непознатог боравишта, нозива се речена супруга Јелена, да у року од 6 месеци рачунајући од првог увршћења едикта овог у новвнама, овој конзисторији или сама лично предстане или место свога садањег пребивања пријави, јер у противном случају окончаће се без ње ова бракоразводна парница. Из седнице архид. конзисторије држане у Карловцима 17. (30.) јануара 1905. Архидијецезална Конзисторија. А<1 бр. К 32/67 ех 1902. 13 2-3 Е Д И К Т. Усљед бракоразводне молбе Симе Поповића из Карловаца, против еуируге му Љубице рођ. Коларовић непозната боравишта, позива се речена супруга Љубица, да у року од 6 месеци рачунајући од ирвог увршћења едикта, овог у новинама, — овој конзисторији или сама лично предстане или место свога садањег пребивања пријави, јер у противном случају окончаће се без ње ова брокоразводна парница. Из седнице архид. конзисторије држане у Карловцима 17. (30.) јануара 1902. Архидијецезална Конзисторија.

',Српски Сион" излази сваке неделе на целом та^аку, Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. З а стразе зелље: на годину 10 круна. Из Србије нрима претплату књижара В. Валожића у Веограду. Поједини бројеви 20 филира. Протплата, оглаои, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописи уредништву „Орпског Сиона" У Карловце. За огдасе, објаве и стечајеве шгаћа се 12 филира од једног реда ситнн* слова. — Неплаћена писма се не примају. —Рукописи се не враћају.

Штаипа: Сриске Манастирска Штампарије у Ср. Карловцима. 1902. 152.