Srpski sion

^СЈОТСЈг 1®ет» <

Год. XII

Бро] 38

НЕДЕЉНИ ЛИСТ ЗА ЦРНВЕНО-ПРОСВЕТНЕ И АВТОНОМНЕ ПОТРЕБЕ СРПСКЕ ПР&ВОСЛАВНЕ ШИТРОПОЛИЈЕ КАРЛОВАЧКЕ

ВЛАСНИК Њ. Светост Српски Патријарх Георгије

УРЕДНИК Протопрезвитер Јован ЈеремиЋ

Ј Ср. Карловцима у недељу 23. септембра 1902

ЗВАНИЧНИ ДЕО,

По замолници Његове Светости преузвишенога госиодина патријарха српског Архиепископа и Митрополита Карловачког Георгија Ђранкови%а, благоизволело је Његово Високопреосвештенство епископ Бачки Митрофан Шевип рукоположити

свршенога богослова Светозара Петровића из Нових Карловаца, дана 14. (27.) септембра у Светођурђевском храму у Новом Саду за ђакона, а дана 17. (30.) септембра у Светониколајевском храму у Ср. Карловцима за презвитера.

СРП. ПРАВ. НАРОДНО-ЦРКВЕНОГ САБОРСКОГ ОДБОРА СЛАВНОМ СРП. ПРАВ. НАРОДНО-ЦРКВЕНОМ САБОРУ. (Наставак.) III. Управа, манипулација и надзор срп. прав. нар. цркв. фондова и заклада и нар. цркв. добара. Саборски Одбор као управитељство свих срн. прав. нар. цркв Фондова и заклада и добара, у вршељу послова овопредметнога својега делокруга, бринуо се и настојавао је и за ово време и даље, да те Фондове, закладе и добра и њихова права неокрњено сачува, њихове интересе осигура, а нарочито и да створи ваљане погодбе за што нробитачмије а при том стално приплођавање њихових капитала, те и за њихово појачање; исто тако, да се њихова намена и смер тачно врши; нарочито је аак настојавао, да манипулација њихова буде што уреднија и целисходаија, чему у нотврду постоје многе одлуке и наређења Саборског Одбора, од којих ће се дотаћи само најглавније, да се види приказ тога рада.