Srpski sion

о ^ С Х С %

Год. XIII

Број I

ЗБАНИЧАН ЛИСТ ЗА ЦРКВЕИО-АВТОИОМНЕ ПОТРЕВЕ И ЈЕРАРХИЈСКО-ЦРКВЕНЕ СТВАРИ СРПСКЕ ПРДВ0СЛА2НЕ ШИТРОПОЛИЈЕ КЈ.РПОВЛЧКЕ.

ВЛАСНИК Њ. Светост Српски Патријар Георгије

УРЕДНИК Протојереј Димитрије Руварац

7 Ср. Карловцима у среду 15. јануара 1903.

ЗВАНИЧНО. Унапређења: Његова Светост преузвигаени Господин српски патријар Георгије, благоизволео је иривремено поверити управу манастира Велике Ремете синђелу др. Августину Вошњаковибу.

Рукоположења: Љегово високопреосвештенство Господин епископ пакрачки Мирон, благоизволео је рукоположити свршеног богослова Георгија- ОбрадовиЛа, за ђакона а за тим за свештеника Исти је постављен за протопрезвитерског помоћника у Пакрацу.

лпхждт.

Одликовања: Његово високопреосвштенство Господин епископ Бачки Митрофа~, * "оизволео је одликовати црвеним појасом јсреја Божидара ПоиовиКа, пароха ново • садског, Василија Тео фановиЛа, пароха чурушког и Милана Стоју, пароха старо-шовског.

СОЖЈОМ МИЛОСТИ ПРАВОСЛАВНИ ЕПИСКОП БОГОМ ЧУВАНЕ ЕПИСКОПИЈЕ ГОРЊО-КАРЛОВАЧКЕ ЧАСНОМ И ПРЕЧАСНОМ СВЕШТЕНСТВУ И ЉУБАЗНОМ У ХРИГТУ СТАДУ СВОМ: Благодат и мир од Господа Бога и Сиаса нашега Исуса Христа, а од смирености своје архииастирски ноздрав н благоелов! С( ео ЕлагФв-кстбКнжлмх рад»стк вслIк>: (10ДНСА КЛЛ1Х днесћ Спдсх, ИЖ! естк Хртосх Госпвдк (Лук. 2, 10.) Не само данас, не у празничне дане тек, него ва вијек, кроза сав живот наш и овај времени, и онај вјечни, радост је то, што се исказати не да: „гако родиса " нам г дн8сх Оплсх! -1 Родио се Онај, што је сатро главу змији едемској, родио се Онај, што је „разрушио дјела дјавоља", истргао нае из руку његовијех; . . . Онај, који је Својом смрти уништио „ил(8ц]аго дцшдкВ слнрти,,. и извд^итк си)(х, влицк! стра^ол!а сжерти покинни к*кша равот'к а (избавио оне, који од страха и смрти у свему животу бише робови (Евр. 2, 14. 15). Родио се Онај, који је принесавши Сам Себе на жртву за гријехе наше „искбпилх нас* «5 клаткм кукх по насх клатвд