Srpski sion

С тр . 224.

.ОРИСМ ОЖОН.'

7.

ДРУГИ ОГЛАСИ

I I I I I I !

МИХАИЛО БЛАШКОВИЋ дишшмисани сликар у ИуботицЈ« (Бачка), ЕМб пЈга 66. згат Одлшсован: с више златниз: х/седаишија, и почаоних ДЂЕгглохла, Израђује сваковрсне нмруџбине у сликарско-живопиеној молерској струци и разних позлаћивања. Израђује пконостасе, резидбе, позлату и уметничке иконе аа иконостас. Бојадише (молује) цркве изнутра по стилу. Мерморише са гипс мериером 1И? (Ч4псо). Кречи торњеве и цркве с поља са смесом, коју киша спрати не може. Иозлаћује тороњске крстове <-а правим златом, без да окелу употребљује. Иврађује илаНВНр нове, цртеже и увеличава их. — Сликарске декоративне и алатарске послове израдио је досада осим рим. катол. цркви и 10 српских православних цркава, од којих ће да јн сномене само: Ст. Кањижи, Суботицн, Ђали и у Турији, а тако исто унутарње украшавање и малање врата и прозора у новом двору Његове Свет сти српског паЈИк тријарха у Карловцима. — 0 досадашњим радовама својим располаже са најповољнијим сведоџбама и препорукама од високих лицч и првосвештеника, која стоје у свако доба сваком на расположењу. — На вахтев шаље планове и прорачуне о сваковрсним црквеним декоративним пословима. Располаже са свима приборима за радове у висини. Све горње радове обавља по најумеренијој цени. — Од потребитих цркв. општина прима наруџбине и на одплату у оброцима на више година. — Иконе 8а иконостасе на платву уметнички израђене: 240 ст. високе 140 ст. широке од 160 — 240 круна, 180 ст. в. 120 ст. ш. од 100 — 160 круна, 88 ст. в. 65 ст. га. од — 116 круна — Сиромашнијим општинама 20°/ 0 попуста даје. 12 1- Адреса: В1а8кОУ1С8 Ва10П МШа1у, 82аћа(3ка. Ег(1о и1га 66. 82.

I » I Џ I

ЗВОНОЛИБНИЦА И ФШШ ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА 1Т Ф.А.Е^ГИГХЛ;:^

иреиоручује се — са гарашццом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много иута одликована патентирана са отвореним одушкама провиђена звона, ~ЗД| која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре $ нровиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији н дубљи звук, него звона но старој системи ирављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначуЈе са звуком других по старој еистеми ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеве старих звона са крунама ед кованога гвож^а. — Звона у теживи од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 6 —25 ех 1903. Илустровани ценовкици и прорачуни трошка бесплатно и франко. На миленарској земалској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Српскг Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела татка. Цена му је: За Аустро-Угарску, Восну ж Хер^еговину на годину 8 круна, на по годрне 4 круне, а да четврт годидв 2 крупе. Зл отране земље : на годит 10 круна. Поједини бројеви 20 фшгара Дретплата, огласи, стечајеви н рекламације у року од 15 дана шаљу се Админиотрацији а остали рукописи урвдништву ,,Српско; Оиона" у Карловцв. За огласе, објаве а стечајеве плаћа се 10 филира од једног реда ситнм слева. — Ненлаћена писжа -■« № примају- — Рукопдси се не враћајт

Издање и штампа: Ориовв Манаотирекв Штампаријв у Ср. Барловцима, 315. 1903.