Srpski sion

С тр . 160.

СРПСКИ СИОН

1вр. 8.

К. 65./210 ех 1904. 10, 2—2 С Т Е Ч А Ј. На парохију VI разреда у Оиатовцу-Сотину расписује се стечај до укључиво 15. априла по нов. о. г., до кога рока имају комнетенти своје прописно инструјиране молбенице овој конзисторији надлежним путем поднети. Из седнице архидијецезалне конзисторије др« жане у Карловцима 26. Фебруара (10. марта 1904. године. Георгије с. р. Патријарх

К. 64./218. ех 1904. 9. 2—2 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Стевана Тинтора из Стејановаца против супруге му Милке. сада непозната боравитпта, овим се речена Милка позива, да у року од шест месеци, од дана првог

уврштен.а едикта овог рачунајући, овој конзисторији или сама лично предстане, или место садањег свога иребивања пријави. У противном случају 1>е се ова бракоразводна парница и без н.е окончати. Из седнице архидијецезалне конзисторије, држане у Карловцима 26. -Фебруара (10. марта) 1904. године. Председништво. К. 73о. ио 1903./36. из 1904. 8, 2-3 С Т Е Ч А Ј. Отвара се на парохију VI. разреда у Новом Сентивану. Компетенти ваља да поднесу своје прогшсно внструисане молбе надлежпим иутем овој конзисторији до 3. (16.) априла о. г. Из седнице епарх. конзисторије, држане у Темишвпру 3. (16.) Фебруара 1904. године. Председништво.

ДРУГИ ОГЛАСИ

ЗВ0Н0ЛИВНИХЦ и шш ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТ0НА НОВОТНША ■ег тЕМЕств^р-з", ареиоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за иреливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од коеаног гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном меету излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама прозизјена звона, "VI која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма нзједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога гвож|а. — Ввона у тежинв од 300 килогр. на ниже има у век готоз јх на стоваришту. 24—6 ех 1904. Илустровани цеиовници и прорачуни трошка беоплатно и франно. На миленарској земалској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

:

ер

„Орпсм Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела табака. Дена жу је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годвну 8 круна, на по године 4 крупе, а на четврт године 2 круае. За стране земље: нб годину 10 круна. Поједини бројеви 20 филира. Дретплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остали рукописи уредништву ,,Орпскох Оиона" у Карловце. 31 огласе, објаве и стечајеве алаћа се 10 |»илира од једног реда ситниј слоза. — Неилаћена писжа се не пршају. — Рукошси св ие враћају.

Издање и шт?.јш &: Српак® Манаптнрокв Штампарије у Ср. Карловцима. 222. ' 904