Srpski sion

С тр 580.

А<1 бр. К. 819/718. ех 1904. 3—3, 54 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Неетора Савића из Голубинаца, — овим се позива његова нестала супруга Бојана рођ. Докић, да има у року од шест месеци од дана првог уврштења едикта овог у новинама, овој квнзисторији или лично предстати, или место свога садашњег боравишта пријавити, пошто ће се у противном случају против ње поведена бракоразводна парница и без ње продужити и довршити. Из седнице архидијецезалне конзисторије, у Карловцима 10. (23.) августа 1904. Председништво.

Б р. 19.

А <1 бр. К. 783/719. ех 1904. 8-8, 63 Е Д И К Т. Услед бракоразводне молбе Петра Ђорђевића из Черевића сад у Новом Саду, овим се позива његова нестала супруга Анка рођ. Савић, да има у року од шест месеци од дана првог уврштења едикта овог у новинама, овој конзисторији или лично предстати, или место садашњег свог боравишта пријавити, пошто ће се у противном случају против ње поведена бракоразводна парница и без ње продужити и довршити. Из седнице архидијецезалне конзиетврије, у Карловцима 10. (23.) августа 1904. г. Председништво.

срнски сиоа

ДРУГИ 0ГЛАСИ

ЗВОНОЛИВНИЦА И ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗБОНА АНТ0НА НОВОТНИЈА т:е1ал::езсттт:в-а.:р-е7-, фдбрици препоручује се — са гаранцЕЈом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провађено са круном од кошаног гвожђа, тако удешеном, да се звоза по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одлинована

са отвореним одушкама прови^ена звона,

*оја су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи Зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи ирављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козв за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона или шоље за оатове од метала; прављење отарих звона оа крунама од кованога ГВ02Е|а. 24—19 ех 1904. Илустроваки ценовницн и прорачуни трошка бесплатно и франко. На ииленарској земаљсној изложби у Будимпешти 1896. награђена са велином киленарском медаљом.

„Орпски Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела табака. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 8 круна, на по годнне 4 круне, а на четврт године 2 круне. З а стране земље: на годину 10 круна. Поједнни бројеви 20 филира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Админиотрацији а остали рукониси уредништву „Српског Сисна" у Карловце. Зи огдасе, објаве и стечајеве плаћа се 10 филира од једног реда ситних слова. — Неплаћена писма се не нримају. — Рукописи се не враћају.

Издање и шт?.ипа: Српвкв Манавтарвкв Штампарије у Ср. Карловцима. 585. 1904