Srpski sion

Стр 612.

Бр. Е. К. 364. ех 1903. 3—3 61 Е Д И К А Т. Стављајући до знања Емилији Мркаљ из Сјеничака, сада непознатога боравишта, да је иротив ње нокренуо брачну иарницу муж љезин Петар, позива се овим иста (Емилија), да се у року од 90 дана, но првом уврштењу овога едикта у „Срп. Сион", пријави овој власти, било лично или иисмено, јер ће се иначе покрену/а нарница и без ње окончати. Из сједнице Епарх. Конзисторије, држан« у Плашком, 12./25. августа 1904. М и х а и л Епископ.

БР. 20

Вр. 816. ех 1904. К. 3. 618. 2—2, 83 С Т Е Ч А Ј Исписује се на мјесто системизираног парохијског помоћника у Великој Писаници са 800 К плаће и 400 К сесионалне одштете. Рок стечају укључиво 18. (31.) октобра 1904. Молитељи имају своје прописно обложене молбенице до стављеног рока надлежним иутем потиисаној конзисторији поднијети. Из сједнице прав. срп. епарх. конзисторије у ГГакрацу, 22. сентембра (5. октобра) 1904. држане. Предсједништво.

ЗВОНОЛИБНИЦА И ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, нровиђено са круном од каваног гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама проввђена звона, """Р1 ћ оја су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи ато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављ ена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са 3 вуком других по старој сиетеми ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за ЗВОНа од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављење старих звона са крунама од кованога гвож $а. 24—20 ех 1904. Идустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На ииленарској зема*ској изложби у Будимпешти 1896. награђена са велином миленарском медаљом.

СРПСКИ СИОН

ДРУГИ ОГЛАСИ

„Српска Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела табака. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Хер^еговину на годину 8 круна, на по годиае 4 круне, а на четврт годиие 2 круне. За стране зкмље: на годину 10 круна. Поједини бројеви 20 фидира. Иретнлата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остали рукониси уредништву „Српског Сиона" у Карловце. 31 огласе, објаве и стечајеве плаћа се 10 Јшлира оД једног реда ситних слова. — Беплаћена пвсма се не приаају. —Рукошси се не враћају. Све спорове овога листа у ствари претплате или других потраживања решава котарскп односно опћинскц суд у Карловцида.

Издање а шкмпа: Српоке Мавгаотироке Штакпарије у Ср. Карловцима. 612. 1904