Srpski sion

о^ с Х С %

Год. ХУ

Број 2

ЗВАНИЧАН ЛИСТ ПРАВОСЛАВНОГ СРПСКОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ СИНОДА МИТРОПОЛИЈЕ К4РЛ0ВАЧКЕ ЗА ДУ10ВНЕ, ЦРКВЕНЕ И ЈЕРАРХИЈСКЕ СТВАРИ.

У Ср. Карловцима у понедаљак 31. јануара 1905.

ЗВАНИЧНО.

Рукоположеки и одликовани.

По замолници Његовог Високопреосвештен ства Г. Епископа Вршачког Гаврила ЗмејановиЛа, рукоположио је Високопреосвештени Г. Епископ Темишварски др. Георгије ЈГегиИ. у храму св. Вазнесенија у Темишвару — у граду — 25. Децембра пр. г. свршеног богосдова Вдадимира Грујића за ђакона, а 26. у храму св. Георгија у Фабрици за ирезвитера, који је одређен за протопрезвитерског помоћника у Вршцу. Његово Високопреосвештенство Г. Епиекоп Темишварски др. Георгије ЈГетиЛ, рукоположио је у храму св. Георгија у Фабрици 26. Децембра пр. г. монаха манастира Св. Ђурђа Никанора Савића за јерођакона.

вљанима и члана епархчјске конзисториЈе пакрачке црвеним појасом.

Његово Високопреосвештенство Г. Епископ Пакрачки Мирон НиколиИ, благоизволео је отписом својим од 5. Јануара бр. 2/Пр. одликовати јереја Петра Босанца, пароха у Новим Па-

Услед смрти игумана Привиноглавског Теофана Косовца и Раковачког Сииридона ПлијЛа изволела је Његова Светост, преузвишени Господин Патријарх српски Георгијв, управу Ман. Привине Главе патр. протосинђелу и конзистор. бележнику Данилу ПантелиЛу, а управу Ман. Раковца патр. економу Данилу БрзаковиЛу поверити; надаље по потреби манастирске службе иремеетити јеромонахе: из Ман. Прив. Главе 0. Теофана Узелца у Ман. Беочин, 0. Еииријана ГрујиЛа у Ман. Шишатовац и 0. Доситија ТеодоровиЛа у Ман. Хопово, а у манастир Прив. Главу јеромонаха Герасима ЧобановиЛа из М. Хопова, Германа Срдапова из Ман. Шишатовца; јеромонаха Корнелија БуциЛа из М. Крушедола у Ман. Раковац, и Матеја Тхирића јерођакона из М. Раковца у М. Кувеждин.