Srpski sion

(Ј « С Х С Ч

Год. XV

Број 8

ЗВАННЧАН ЛИСТ ПРАВОСЛАВНОГ СРПСКОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ СИНОДА МИТРОПОЛИЈЕ КАРЛОВАЧКЕ ЗА ДУХОВНЕ, ЦРКВЕНЕ И ЈЕРАРХИЈСКЕ СТВАРИ. У Ср. Карловцима у петак 15. априла 1905.

ЗВАНИЧНО.

Одликовања.

Његова Светост Преузвишени Господин српеки Патријарх Георгије БранковиЛ, благоизволела је одликовати јеромонаха мапастира Крушедола

Атанасија Погатића црвевим појасом и камилавком од када®е. Јеромонах Атанасије изабрат је од сриске црквене општине тријестанске за нароха, услед чега му је дат допуст на неизвесно време.

О Т II И С преузвишена г. кр. уг. миниетра-предеедннка од 6. фебруара 1905. бр. 6091 /М. II. ех 1904., да је издавање црквених етолова етрого унутрашња црквена етвар, која епада у автономни делокруг мееног црквеног одбора уз надзор епархијеке конзиеторије.

Краљввски уеарски министар-иредседник. 6091./М. П. П. ех 1904.

Превод с маџареког

Преузвишени и Високоиречасни Госиодине Архиеиискоие, Митрополите и Патријарше! Позивно на Вашу представку од 22. априла 1904. год. бр. М. 134. у предмету утока Дра Св. Д. против одлуке срп. прав. митрополитско црквеног савета од 2. децембра 1903. год. бр. М. 608./МЦС. 157. ех 1903. у ствари црквеног стола бар. М. Р., све подастрте спиее с тим враћам натраг, да уток уложен против сада споме-

Преузвишеном и Високопречасном Господину Георгују Бранковићу правом тајном саветнику и карловачком правосл. архиепископу, митрополиту и патријарху српском и т. д.