Srpski sion

С тр . 288.

Б р . 10.

1 — 1, 32 ДРАЖБЕНИ ОГЛАО. Решењем црквеног одбора имају се извести разне зидарске, тесарске и столарске поправке на долњој дркви, забавишту, гостијони и Живановићевој кући. Прорачун износи 1698 К 57 Филира. Дражба ће се одржати у недељу 15. (28.) маја т. г. по подне у 3 сата. Дражбоватељ дужан је положити 1О°/ 0 вадијума. — Општина задржава право поверења подузетог рада. Ср. Карловци 9./22. маја. 1905. Председнпштво.

Бр. ЕК. 76. ех 1905. 3—3 21 ЕДИКАТ. Овим се обавијегатава Милла ГушиИ, непозаагога боравишта, да је њезин муж Јосиф покренуо против исте бракоразводну парницу код ове епарх. конзисторије, иа се позива, да се у року од 90 дана, рачунајући од дана првога уврштења овога едикта у „Срп. Сион" пријави овој власти или лично или вјеродостојно иисмено или преко свога, на законит начин опуномоћенога заступника, јер ће се иначе речена парница и без ње, а на њезину штету, окончати. Из сједнице Епарх. Конзисторије, држане у Плашком, 24. Фебруара 1905. II р е д с ј е д н и ш т в о.

ДРУГИ 0ГЛАСИ

ЗБОНОЛНВНИЦА Н МБРШ ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНД Н080ШЈА иреиоручује се — са гаранцијом на вшле година — за израду нових звона и за иреливање иукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, прозађено са круном од кованог гвожђа, тако удепхенои, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована

са отвореним одушкама прови^ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, нсго звона но старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; праЕљеве старих звона са крунама од кованога гвож ^а. 6—24, 8. Илустроваии ценовници и прорачуни трошка бесллатно и Фракко. На миленарској земаАСКој кзложби у будигапешти 1896. награђена са велико»1 миленарском шедаљом.

„Орнеки Сион" пзлази сваких 15 дана на 2 цела табака. Цеаа ну је: Ва Аустро-Угарску, Босну в Хер деговину на годину 8 круна, на по гедше 4 круне. а на четврт годиа« 2 круне. З а стране земље: на годину 10 круна. Поједини бро]еви40 филира. Цретплата, оглаои, стечајеви и рекламаджје у рону од 15 дана шаљу се Адмжнистрацији а остала рукоииси уредништву „Сраск.01 Оиона" у Нарловцв, 31 огдасе, објаве и стечајеве алдћа се 10 зилири од једног реда ситниј слова. — Беплаћена писиа ее т пх»аиа|у. - Рукоаиса се не враћају. Све снорове овога листа у ствари претплате или других погражавања решава котарски односно оићински суд у Карловцима.

Иадање и шхздша: Српеке Манавхираке Штамиараја у Ср. Карловцима. 345. 1905