Srpski sion

С ТР . 644.

СРПСКИ СИОН

Б Р . 21.

ДРУГИ ОГЛАСИ

о о о о о о о

1

о о о о о о о

Једмна продаја за Хрватсну, Славонију и Ријену

ИЗВРСТНИХ АУСТРИЈСКИХ ЦЕМЕНТНИХ ПРОИЗВОДА БЕРНАРДО БРАУН и Комп.,,^ РШЕКА.

ТелеФОн: 528. уу

Брзојав: Бернардо Ријена.

разашиље П0РТЛАНД И РОМАН-ЦЕМЕНТ признате безприкорне врсноће иопод данашњих тржних дена. 8ИГ ГРАДИТЕЉЕ БЕТОН-ГРАЂЕВНЕ ПОДУЗЕТНИКЕ ПРОИЗВОДИШТЕ ЦЕМЕНТНЕ РО&Е ШЖ' ТРГОВЦЕ ГРАЂЕВНОГ МАТЕРИЈАЛА.

иолито да у својем властитом интересу прије него своје потребе за будућу годину покрију, особито на наше јесенсно распачавање приченају, јер ће нам тако бити омогућено ванредно 63 5- 5 повољне нупоае за год. 1906. занључити.

®А@)

ЗВ0Н0ЛИВНИЦЛ И ФШИКЛ ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗјВ, ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА -=г т :ез хх XXI :в ф ^ е ^ хххххх ареиоручује се — са гаранцијом на више годжна — за израду нових звона и за нреливање пукнутих звона у овакој велишни, као и за целокуино хармонично удешено звоњење, провнђзио са круном од коеаног гвожђа, тако удешеном, да се *вона ао вољи и лако могу кретати, ако би се на једном меету излуиало, чиме се звона сачувају да не иукну. Особито препоручу.јем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушхама прови^ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 нровиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно иатентирано звоно од 327 килограма изједчачује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље нрепоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у торољу слободно стојеће ; звона илж шоље за оатове од метала; нрбвљеве отарих звона са крунама од кованога гвож^а, 17 —24, 8. ИлустровбН!« ценсвницк и лрорачуни трашна беспдатио и Франка, На ииленарској зеиал ској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом шиленарскок иедаљом.

■ Ј:д

ј »УСЈ1

Ш1

„ Орнски Сион" излази оваких 15 дана на 2 цела тааака. Цена жу је: За Аустро-Угарску, Босну и Хер деговкиу на годинј 8 круна, на по годше 4 круне, а на четврт године 2 круне. Зд стрдне земље: на годшу 10 круна. Ноједвни бројев®40 филкра. Претплата, оглаеи, стечајоЕЕ и рекламације у року од 15 дана шаљу се АдминиотрациЈи а остала рукошсн уредништву ,,Српског Ожона" у Карловце. 3 » огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 10 фнлирн 0 д једног реда свтнну слова. — Неплаћеиа шсжа св ие нри :ају. — Рукодиса ое не враћају. Све спорове овога листа у ствари претплате или других потражавања решава котарски односно опћински суд у Карловцнма.

Нгцаља а шг?.ааа: (Јриа«а Манавшкрвка Шхамаараја у Ср. Кардовцнма. 692. 1905