Srpski sion

ЗВАНИЧАН ЛИСТ ПРАВОСЛАВНОГ СРПСКОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ СИВОДА МИТРОПОЛИЈК КАРЛОВАЧКЕ ЗА ДУХОВНЕ, ЦРКВЕНЕ И ЈЕРАРХИЈСКЕ СТВАРИ.

У Ср. Карловцима у четвртак 15. децембра 1905.

ЗВАНИЧНО.

Рукоположени, произведени и одликовани. Његово Високопреогвештенство Г. ЕпископДијецезан горњо-карловачки Михаило благоизволио је дана 20. нов. о. г. рукоположити свршеног богослова Јанка КравиЉа за ђакона, а сутрадан на Ваведеније пресв. Вогородице (21. нов.) за презвитера у епискон. катедралној цркви у Ллагиком, који је одређен за сист. какелана у Горњем Грпчацу. По високом овлаштењу Његове Светости, Г. енископ темишварски Високопреосвештени др. Гворгијв ЛетиА у дворској капели рукоположио је 10. о. м. монаха вел. реметског Кирила СекулиЛа за јер(ђакона, а јерођакона јазачког Леонтија СгепановиИа за јеромонаха; 11. о. ммонаха раковачког Дамаскина Ворјановиба за јерођакона, јерођакона истог манастира Митро■ фана ВидаковиЉа за јеромонаха, а Саву ТеодоровиЛа проФесора катихету велике реалне гимназије у Земуну произвео за протојереја; 12. о. м.

монаха мало • реметског Лукајана МладеновиЛа за јерођакона, јерођакона гргетешког Виктора ЉубичиЛа за јеромонаха, а Жазу ВогдановиЛа, иароха осечког произвео за протојереја. Осим тога 10. и 11. о. м. изволео је све слушаоце IV. године богословије произвести за чтеце. Његова је Светост Преузвишени Г. Патријарах Георгије БранновиА, приликом своје 50. годишње свештеничке и архијерејске службе, благоизволела именовати за псчасне нротојереје: Младена ЋириЛа пароха допсинвког, Косту ЗмејановиИа пароха грчанског и Миливоја МилошевиКа пароха шидског. Одликовати црвеним појасом парохе : Драгу типа Протића из Воботе, Миливоја IIетровиИа из Негославаца, Симеона Араницког из Ст. Пазове, Душана МагарашевиЛа из Даља, Младена ЂекиЛа из Лаћарка, Симеона ЉубипковиИа из Д »бринаца, Атанасија Тоши&а из Вежаније, Јована Маринковића из Ашање и Дана Луку Мишића из Ирига.