Srpski sion

Стр . 408

СРПСКИ смон

В Р. 14.

Ад бр. К. 617.|363. И8 1906. 2 -2 57. С Т Е Ч А Ј. На упражњеио место пароха у Немету VI. плаћевног разреда с вапоменом, да ће изабрани нарох, ако се са избором његовим најстарији члан породице Дамаскинове сагласио буде, уживати годишње камате од закладе (5129 ®ор. 77 новч.) пок. Стевана Дамаскина. Компетенти имају прописно инструјисане молбе иодиети надлежним путем овој конзисторији до 1. (14.) септембра 1906. Из седниде еиарх. конзисторије држане у Темишвару 20. јунија (3. јулија) 1906. год. Председништво.

Бр. 285.1906. 2-2 52. С Т Е Ч А Ј. Ради нопуњења уиражњенога ироферскога места за природоиисне науке расписује се овим стечај. Основна плата редовног нроФесора је 2400 К, станарина 560 К, нетогодишња повишица 200 К са законитим ноступањем на вишу илату и правом на закониту мировину. Плата суплент-проФесору је 1600 К без икаква додатка. Молитељи нека поднесу своје молбенице и иотребне исправе потнисаној управи до 6. (19.) августа 1906. У Новом Саду 15. јулија 1906. Уарава срп. правосл. вел. химназије.

ДРУГИ ОГЛАСИ

©I®

®т®

ЗВОНОЛИВНИЦА И ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТ0НА Н0В0ТНИЈА 13- темеешв ^ р - јг , ф вза:хл;ха: препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешепо звоњење, нровађено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона ио вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излуиало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито нрепоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама провЈфна здона, "|р| која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре ј? провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона но старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изјеЈначује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље нреиоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеве старих звона оа крунама од кованога гвожђа. 10— 3. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарсиој земалској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

■д®

„Српски Оион" излази сваких 1б дана на 2 цела табака. Цена шу је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 8 круна, на но године 4 круне, а на четврт године 2 круне. З а стране зеиљв, на годину 10 круна. Поједини бројеви 40 филира. Лретплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Админиотрацији а остала рукописи уредништву „Српског Сиона" у Карловце. Зи огласе, објаве и стечајеве плаћа се 10 филири од једног реда ситиих слова. — Ведлаћена писжа се не нритају. — Рукоаиси се не враћају. Све снорове овога листа у ствари претплате или других потраживања решава котарски одаосно опћински суд у Карловцима.

Изда&е и шжемиа: Сравкв Макавтвраке Штамааријв у Ср Кардовцжма. 484. 1906.