Srpski sion

Год. XVI.

Број Ш.

"Т~

ЗВАНИЧАН ЛИСТ ПРАВОШВНОГ СРПСКОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ СИНОДА ИТРОПОЈШЈЕ КАРЛОВАЧКЕ ЗА ДУХОВНЕ, ЦРКВЕНЕ И ЈЕРАРХИЈСКЕ СТВАРИ.

У Ср. Карловцима у четвртак 31. августа 1906.

чУ

ЗВАНИЧНО.

Н а р е д б а иравославног срискога светог архијерејскога синода уиуИена архидијецезалној и осталим еиархијским конзисторијама, којом се налаже иарохијским звањима (м манастирским управама■), да •аретплаИују и држе „ Српски Сион" као званични лист архијерејскога синода; а горњим конзисторијама, да своје важније одлуке, а нарочито одлуке начелне важности, објављују у „Сриском Сиону и . А<1 М. 92. ех 1904. Син. 23. ех 1906. Обзиром на потребу, да свештенство ове православне српске митрополије стоји у непрекидној вези и додиру са званичним органом својега архијерејскога синода, као своје врховне духовне власти, одлучио је овај архијерејски синод у седници од данас, под горњим бројем, путем архидијецезанске и осталих епархијских конзисторија наложити парохијским звањима (и манастирским управама), да годимице претплаћују и држе „Сриски Сион" као званични лист архијерејскога синода прав. срн. митрополије карловачке за духовне, црквене и јерархвјске ствари; уједно пак исте конзисторије упутити, да своје важније одлуке, а нарочито одлуке начелне важности, по потреби у целини, од вре-

мена на време, у „Српском Сиону" објављују, како би овомитрополијско свештенство и тим путем своје свештеничко знање, искуство и праксу појачало за добро саме св. цркве и поверенога народа. 0 том се иречасноиста извештава знања, уирављања и извршења ради. Из седнице прав. срп. св. архијерејскога синода, држане у Карловцима 15. (28.) маја 1906. године.

Г е о р гиј е с. р. Паријарх.

Ј

Рукоположени.

По замолби Његове Светости Преузвишенога Госиодина Георгија БранковиЋа, православнога Архиенископа Карловачкога и Митрополита и Патријарха Српскога благоизволело је Његово Високопреосвештенство Господин Епискон Бачки Митрофан ШевиА, чино и правилно рукоположити у светоуспенскоме храму у Тителу свршенога богослова Сретомира ЂуриКа дана 15. (28.) августа 1906. за ђакона, а дана 16. (29.) августа и. г. за ирезвнтера, који је одређен за личнога помоћника протојереју Урошу Ђурићу пароху у Винковцима.