Srpski sion

Г*е. 592.

ОРПСКИ сжон

В?. 21.

Врој К. К. 478. ех 1906. 1—8, "6 Е Д И К Т. Овим се обавјештана Никола МандариЛ непознатог боравишта, да је његова жена Сока покренула иротив истог бракоразводну парницу код ове Ен. Конзисторије, на се позина, да се у року од 90 дана, рачунајући од дана нрвог уврштења овог едикта у „Орп. Оиону" пријави овој власти или лично или вјеродостојно иисмено или нреко свога, на законит начин опуномоћенога застуиника, јер ће се иначе речена парница и без њега, а на његиву штету окончати. Из сједнице Еиарх. Конзисторије, држане у Плашком, 24, августа 1906. Предсједништво.

Врој Е. К. 555. рх 1906. 1-3, 94 Е Д 0 К Т. Овим се обавјештава Љубица Комадина сада непознатог боравишта, да је њезин муж ДрагиЛ нокренуо против исте бракоразводну парницу код ове Епархијске Конзисторије, на се позива, да се у року од 91) дана, рачунајући од дана првог уврштења овог едикта у „Српском Сиону" пријави овој власти или лично или вјеродостојно писмено или преко свога на законит начин опуномоћеног заступника, јер ће се иначе речена парница и без ње и на њезину штету окончата. Из сједнице Епарх. Конзисторије, држане у Плашком, 28. сепг. 1906. Предеједништво.

®т®

м«

ДРУГИ ОГЛАСИ ШШтТШт ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТ0НА Н0В0ТНИЈА тЕМитвл-Р-у, лрепоручује се — оа гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, проаађано са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се твона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чи«е се звона сачувају да не нукну. Особито препоручујсм од мене изнађена и много пута одликована са створеним одушкама прози^ена звона, 1Р1 која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи нрављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килогрлча ијјеиачује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килогра\4а. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављење старих звона оа крунама од кованога гвожђа. 17— 3. Илустровгки цековници и прорачуии трошка бесплатно и Франко. На миленарској земадској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медал>ом.

иСрпски Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела та?ака. Цена »у је: За Аустро-Угарску, Босну и ХерцегоЕВну ва годввј 8 крувв, на по годиве 4 круне, а на четврт године 2 круне. За стране земљв, на годину 10 круна. Поједини бројеви40 филира. Зретплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администраццји а остала Р јкописи уредништву ,Срцског Сиона" у Карловце. 3* огдасе, објаве и стечајеве алаћа се 10 фидири од једвог реда свтвш с*о»« 1 пла&ена писжа се «« кошацу. — Руко.мси се ае враћају. Све сиорове овога листа у ствари нретплате или других потраживања решава котарски одиосно опћински суд у Карловцима.

Ивдше ■ шишш: Срнска Манавхарвке Шххнпарнје у Ор. Карловцима. 646. 1906.