Srpski sion

с^ с Х С Ч

Год. XVII.

Бро] 5.

ЗБАНИЧАН ЛИСТ ПРАВОШВНОГ СРПСКОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ СИНОДА МИТРОПОЛИЈЕ КАРЛОВАЧКЕ ЗА ДУ10ВНЕ, ЦРКВЕНЕ И ЈЕРАРХИЈСКЕ СТВАРИ. Ј Ср. Карловциша у недељу 4. фебруара 1907.

ЗВАНИЧНО.

ГЕОРГИЈЕ,

по Божјој мипости епископ Богом штићене и спасаване српске правоспавне епар^ије темишварске, — у ЈСристу браћи и деци својој пре мипој ; свештенству и народу, у ду;су апостопском шаље бпагодат, мипост и мир од Господа Бога и Спаситеља нашега Исуса Ј(риста ; а од себе арЈ1ијерејски поздрав и братски цепив. Слава Богу на висини и на земљи мир, међу људима добра воља (Ев. по Луци I. 14.). (Свршетак.) На данашњи дан, када треба да оживи у нама лик Спаситеља нашега, и да нас испуни вером, надом и љубављу, хоћу да Вам, као архипастир Ваш, поздравим светли празник, и пуним гласом да узвикнем анђеоски поздрав божитњи: „Слава Богу на висини и на земљи мир, међу људима добра воља". То су дарови Христа Спаситеља, које нам донесе данашњи дан, које треба да величамо данас, и на које хоћу данас да Вас подсетим. То су дарови, које носи Спаситељ са собом о Божићу, и дели их свуда.

Па примимо, драги моји, Божанскога полажајника са искреном радошћу и детињском преданошћу у домове своје, и нека нас поклони његови благослове и освете! Дочекајмо Христа свога са озбиљним намерама, и примимо га као Спаситеља! Прославимо радосни свечаник данашњи духом и истином! Нека Дух Господњи распали у нас по ново огањ љубави према Богу и ближњима нашим. који ће нам светлити, грејати нас и оживљавати у напредак! Нека оживи у нама вера наших славних дедова и одушевљење њихово за Цркву! Нека нас обасја нада на боља и срећнија времена! Крст Господњи нека нам буде знамење, у ком ћемо све адове силе скршити, безверје из свога кола прогонити, и себе спасти. Али, љубазни моји, те мисли и ти осећаји, који данас завладају душом Вашом, нека Вас никада не остављају. Завети, које данас пред Богом учините, нека Вас свагда на добро покрећу. Па примите од свога епископа, овом приликом неколико напомена о дужностима својим. Као чланови освећенога друштва, које