Srpski sion

О тр . 304,

СРПСКИ СИОН

В р . 19.

И ова Је здравида пропраћена са усклициаа: Жавела Његова Свегосг и завршена са отиојаним тон деспот-ом. Још је благоизволела напити Његова Светост у здравље ирисутних својих гостију. За тим се повукло друшгво у побочне собе, где је подуже остало у разговору. Одговор протопрезвитеров. На наш чланчић „Брзо, кусо и , у последњем броју, благоизволео је окр} 7 жни протопреввитер карловачког протопрезвитерата и администратор митровачког, председнпк помирителне комисије за несагласно живеће супруге и члан поверенства за полагање свештеничког стечајног исппта г. Јован ЈеремиЛ као припослано у 29. бр. „Српске мисли", ову изјаву српском свету објавити, коју вечнога ради восиоминанија и у овом листу од речи до речи објављујемо. Иста гласи: „Изјава. Уредник „Српског Сиона", г. Димитрије Руварад, и у најновијем броју повереног му листа изједначио је његов незваничан део са карло вачким пиљаридама, а себе са — Тилдиком. Подједно је доказао, да је почео задиркивати већ и мушку децу, и да је веома интиман са карловачким нраљака и њиховим другарицама, дотичним љубопитљивим госпојама. — То и јесте друштво за њега и зато ја не могу у друштво с — њим. А и не завидим никоме, коме год његово друштво —■ прија. — У Еарловдима 7. (20.) маја 1907. Јован Јеремић". Држимо испод свог достојанства, да и на оваку изјаву ишта одговарамо. Остављамо штованим читаоцима да на њу изрекну свој суд. Уредник: Димитрије Руварац, протојереј.

ЗВАНИЧРШ ОГЛАСИ. Д<1 К. 607./пр ев. ех 1907. 1—3 33 С Т Е Ч А Ј. На уцражњено место пароха у српско-православној црквеној оаћини у Гргуревцима Ш. плаћевног разреда овим се стечај расаиеује.

Компетенти имају своје ваљано инструјиеане молбе овој конзисторији до 31. маја о. г. п. ст. поднети. Архид. Конзисторија, у Карловцима 5. (18.) маја 1907. Председништво. ■ 697. през. ех 1907. 2—3 31. Е Д И К Т. У брачној парници Бањеглава Петра из Нових Карловаца, против супруге му Живане, сада непознатог боравишта, овим се за неста лом супругом Жаваном едикт у року од 90 дана расписује, рачунајући време од првог уврштења едикта овог, те се овим речена супруга позива, да овој Конзисториј и или лачно претстане, или место садашњег свог пребивања означи, пошто ће се иначе у иротивном случају ова парница и без ње продужити и довршити. Архид. Ковзисторија, у Карловцима 4. (17.) маја 1907. године. Председоиштво.

Број 391. К. з. 280 ех 1907. 2—3, 30. Е Д И К Т. На бракоразводну тужбу Драгиње Лалић из Ступоваче, котара гарешничког против супруга свога Стевана Лалића из Ступоваче, сада непозната боравишта у Америци, овим се Стеван Лалић позива, да у року од 90 дана, рачунајући од првог уврштења овог едикта, овој конзнсгорији мјесто пребивалишта свога пријави, јер ће се у противном случају без његова судјеловања бракоразводна парница са именованим заетупником водити и довршити. Из сједнице прав. срн. епарх. конзисторије у Пакрацу, 12. (25) априла 1907. држане. Предсједништво.

Исправан ; На стр. 267. у 6. р. од горе у меего пегдеге, треба да сгојц уегдеге. „Ррпскн Оиож" излази сваке недеље на једном це»чом табаку. Цена жу је: За Аустро-Угарску, Восну в Хсркеговнку на годзну 8 крука, на по године 4 круне, а на чотврт годнав 2 круне. З а странв звмље, на годину 10 круна. Поједини бројеви 20 филнра. Претпдата, огласи, стечајеви н реЕламације у року од 15 дана шаљу се Админзстрацији а остали рукопнси уредништву „Орпсксг Сиона" у Карловцв, За огдасе, објаве и стечајеве алаћа се 10 фшшра од једног реда ситних сжова. — Неплвћена писжа се ае зршају. — Рукоаиаа св не враћају. Све спорове овога листа у ствари претплате или других аотраживања решава котарски односно " опћински суд у Карловцма. Иедаае п швгуша: Сршвт М&мштвр «ке Шкамхарвјв у 0р. Каргокивка. 252. 1907.