Srpski sion

С тр . 416.

СРПСКИ СИОЕ

В р 26

дужаи су полазити четврти разред гимназије у Карловцима а по том курс монашке школе Родвтељи односно старатељи изабраних питомаца имају иосле избора нотиисатн реверх, да ће се изабрани нитомац после свршених наука посветити монашком чину, у противном случају да ће родитељи односно сам иитомац нотрошени на њега новац нотписаном иатронату накнадити. Инсгруиране молбенице морају се поднети до 2. (15 ) августа о. г. Његовој Светости Господину Георгију Бранковићу, српском Патријарху као председнику патроната. Захтсва се, да се у колико је могуће компетенат-молитељ, прпходно председништву лично ирикаже. Из седнице Патроната Семеништа Ман. Питомаца у Карловцима 8. (21.) јунија 1907. год. Председништво натроната.

• Број :"57./К. 3. 43«. ех 1907. 40 1-3 Е Д И К Т. На брасоразводну тужбу Миле Рекп%а из Вел. писанице , котара беловарскога, против сумруге своје Драге РекиЛ из В. Писанице, сада непозннта боравишта у Америци, овим се Драга Рекић нозива, да у року од 90 дана рачунајући од нрвог уврштења овог едикта овој конзи сторија мје;то пребивалишта свога пријави, јер ће се у противном случају без њезина судјеловањ са именованим заступником парница водити и довршити. Из сједнице прав. срн. епархијске конзисторије у Пакрацу. дана 13/^6. јуна 1,07. г. држане Председништво.

ДРУГИ 01 ЛАСИ

®Р

ЗБОНОЛНВНИЦД И Ф5.БРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА -ЈГ ТЕМИП1ВДР1Г, ФАЕРтгттхт препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хар.моничио уде шено звоњење, ировађено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона ио вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излу.гало, чиме се звона сачувају да не иукну. Особито нрепоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама прови^ена звона, -фЦ која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре Ј? провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно натентирано звоно од 327 кнлограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гчвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона шш шол.е за оатове од метала; прављење старих звона са крунама од кованога гвож|а. 23—52 4. Илустровакк цсховиици и лрорачуни трошка бесплатно и Франко. На ииленарској зека/. сксј изложби у Будимпешти 1896. награђена са великоот милвнарском медаљом. ; ,0}'Пок.и Сион" жзлаза сваке недеље на једном целом тахаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босиу * X ер «'1 овину на годину 8 круна, на но године 4 круне, а на четврт годаав 2 круде. За стране звмљг, на годину 10 круна. Појединм бројеви 20 фвлнра. Дратплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљусе Администрацији а остал^ рукониси уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве алаћа се 1,0 филира од једног реда ситних слова. — Неплаћена писаа се не дриааЈу. —Рукошсз се не враћа ју. Све сиорове овога листа у ствари претплате или других потраживања решава котарски односно опћински суд у Карловцима.

Иждакв ■ шсанпа: Ср п «ке Манавкнрвкв Шзампарвја у Ср. Кардовцш а 349. 1907