Srpski tehnički list

СР РОКИ

ТЕХНИЧКИ ЛИСТ

ОРГАН УДРУЖЕЊА СРПСКИХ ИНЖЕЊЕРА

РЕДАКЦИОНИ ОДБОР УПРАВНИ ОДБОР УДРУЖЕЊА

УРЕДНИК Н, И. СТАМЕНКОВИЋ, ПРОФЕСОР ВЕЛ. ШКОЛЕ

ГОДИНА ПЏ. МАЈ 1891. СВЕСКА 6.

РАД УДРУЖЕЊА СРПСКИХ ВЕЖЊЕРА

==

ДЕН И ЈВ

Према прописима устава Удружења Српских Инжењера управни одбор истога овим позива све чланове, да изводе доћи на главни годишњи скуп, који ће се држати о Св. Тројици у Крагујевцу.

Дневни ред следећи је:

. Извештај управног одбора о једногодишњем раду удружења, каси о материјалном стању његовом; . Извештај контролора према чл 28. устава;

. Разрешница старом управном одбору;

. Бирање новог управног одбога,;

. Решење, где да се до године држи главни скуп;

. Предлог управног одбора о раду на преустројству и уређењу техничке струке у Србији; и

. Већање о истакнутим предлозима на скупу.

Уједно, по смислу чл. 42. устава удружења, главни скуп ове године спојиће се са заједничком екскурзијом.

Управни одбор утврдио је овај програм за главни скупи екскурзију :

8. јуна: долазак у Крагујевмд железничким возом у 8 сах. 38 мин. по по дне; одатле са станице у скупу одлазак у управу војно-техничких завода; преглед овог завода, а за тим шетња по вароши и заједничка вечера у гостионици код „Такова“.

9. и 10, јуна: у цртаоници управе војно-техничких завода рад на гланном скупу по горе изложеном дневном реду. Састанци оба дана почињаће се тачно у 9 сах. до по дне, а рад на истима удесиће се тако, да се за та 2 дана сав дневни ред исцрпе,

11. јуна: у 8 и по сах. у јутру састанак на доручку у „Вили Раденковић“, а у 10 сах. подавак жедевничким возом за Лапово пи Ниш; долазак у Ниш у 6 сах. 5 мин. у вече; конаковање у Нишу.

12. јуна: из јутра преглед вароши; у 10 сах. до по дне састанак на станици; у 10 сах. 96 мин. полазак возом на пиротску пругу; у 1 сах по по дне долазак у Белу Паланку, где ће се ручати; отуда у + сах 1 мин. повратак железницом за Ниш, где се стиже у 5 сах. 57 мин. у вече и опет на конаку остаје.

13. јуна: у 7 сах. 50 мин. из јутра полазак железничким возом; долазак у Суалаћ у 9. сах, 58 мин.) отуда колима на ручак у Крушевац; после ручка преглед вароши; у 4 сах. по по дне одлазак на кодима у Обилићево; по прегледу овота продужење пута за (Сталаћ, где ће се вечерати; из Сталаћа полазак возом у 12 сах. 9 мин. ноћу; долазак у Куприју у 12 сах. 52., мин., где ће се и конаковати,

14. јуна: у 6 сах, из јутра полазак на трасу сењске пруге и прегдед исте до по дне; ручак у сењском мајдану; по по дне преглед мајдана и повратак колима у Ћуприју ; отуда разлаз железничким возовима у правцу ка Београду и Нишу (у 10 сах. 48 мин., односно 2 сах. 55 мин: ноћу).

На екскурзији могу чланови учествовати и са својом породицом,

Умољавају се сва гл. чланови, који желе учествовати, било само на скупу иди на скупу и екскурзији, да то јаве управном одбору најдаље до 5. јуна ове године, како би им се на време одсуство издејствовало. Уједно треба да јаве за колило особа подвозне карте желе, како би им се могли послати цертиФикати, са којима ће моћи на станицама железничким узети карте по четвртину цене до Крагујевца. да путовање од Крагујевца. даље тамо ће им управни одбор цертиФикате издати.

У БЕогРАДУ, 22. маја 1891. године.

~ ср н~ 20952

Управни одбор удружења српских инжењера.