Srpski tehnički list

Од првог Фебруара 1893. године отворили смо у Београду, Инжењерско-Архитектону канцеларију за сва техничка предузећа под фирмом:

М. САВЧИЋ и Г. БЕЊКЕР.

Стављајући ово до знања г.г. инжењерима и поштованим читаоцима „ Гехничког Листа“, аврдо смо уверени да ће нас нарочито гљг. колеге у овом предузећу подпомагати у колико им могућност буде дозволила, ми пак са наше стране, стајаћемо у свако доба на услузи г.г. колегама.

Ма да смо знали да је ово предузеће, скопчано са великим тешкоћама и незгодама, особито у овом тренутку где немамо грађевинског закона, ипак смо се решили на то са надом, да ће овај почетак бити са свију страна добро примљен, почаствован симпатијама, и поверењем, те нас, тиме потстрекло на енергичан рад и истрајност.

Добије ли ово предузеће доброг одвива и буде добро примљено у грађанству (што за сада можемо ва задовољством да констатујемој и буде ли потпомогнуто од гљг. инжењера и надлежних, онда ће без сваке сумње престати бојазан о опстанку и сваког другог предузећа ове“ врсте, а тиме је осигуран прави пут којим се једном мора поћи, ради ширења и утврђења. наше техничке струке, ради побољшања положаја нашег инжењера; а то ћемо само тако постићи ако се будемо сложили, узајамно потпомагали и наше заједничке интересе чували.

БЕОГРАД, 14. (16. Марта 1893. год.

М. САВЧИЋ и Г. БЕКЕР

ИНЖЕЊЕР АРХИТЕКТА