Srpski tehnički list

— 198 —

|. Пријаве за нове зграде у Београду. !., Павле Рајковић у Ђушиној ул. 2. 2., ЈЉубомир Поповић столар у Хаџи-Продановој ул. 63.

||. Пријаве за преправке зграда у Београду. !., Живко Кузмановић трг. у Македонској ул. 13. 2. Александар Симоновић пуковник у Косовској ул. 37. 3., Милић Тодосијевић у Шајкашкој ул. бр. !. 4. Јован Живковић бакалин у Светогорској ул. 10. 5. Др. Милутин Д. Нешић Поп Лукина ул. 4. 9., Павле Поповић столар у Ратарској ул. 63.

Стечај за окр. (самоуправног) инжењера. Округу додринском потребан је окр. (самоуправни) инжењер, па се с тога позивају лица, која по закону имају права да компетују на ово место, да своје молбе снабдевене са потребним документима, поднесу окружном одбору овога округа најдаље до 15. новембра ове године, после кога ће се дана и избор извршити, тако да ће изабрани инжењер моћи на дужност ступити 1. јануара идуће године.

Плата инжењеру предвиђена је буџетом за год. 1907. у дин. 6.000 — као и додатак на путовање по округу динара 2000 — ; а кандидати треба у пријави својој да назначе и све остале услове, како би се са њима и уговор закључио.

Благајникова пошта. Положили су претплату г. г. претплатници, по 10 дин. Окружни одбор округа нишког; Општина нишка; Ф. Голднер, грађеви-

нар из Крушевца; Ф. Шисте«“, грађев. из Бора; Панта |

Михаиловић контролор Жељ. Дирекције из Београда.

По 5. дин. Милан Вукомановић шеф ложионице, Ћуприја; Балда Салаки грађев. из Ниша: Павле Костић, грађев. из Београда; Јован Крстић, грађев. из Београда; Богдан Дамјановић, грађев. из Београда; Мита Јанковић подшеф ложионице, из Београда, Јован јирачек, инспектор Жељ. Дирекције. Београд.

Претплатницима.

Умољавају се г, г. претплатници да изволе полагати претплату на лист следећој г.. повереницима: За округ Београдски: г. Јован Симеоновић в. инж, и г. Витомир Л. Рајић инж.

За округ Ваљевски: г. Љуба Денић в. инж. иг. Чеда Гагић инж.

За округ Врањски: г. Чеда Младеновић анж.

За округ Крагујевачки: г. Лука Ивковић в. инж, и г. Стеван Миросављевић инспек.

За округ Крајински: г. Божидар Минић инж. и г. Божидар Глумац инж,

За округ крушевачки: г. Никола Писа инж. и г. Душан Божић инж. |

За округ Моравски: г. Настас Поповић виши инжењер.

За округ Нишки: г. Јосиф Ринер в. инж,

За округ Подрински: г. Петар. (. Бојић инж.

За округ Пожаревачки: г. Светозар Русидес в. инж. и г. Петар Ракић инж.

За округ Пиротски; г. Драгутин Матић инж.

За округ Смедеревски: Јован Банић в. инж, иг. Мипија Нинић инж.

За округ Руднички: г. Димитрије Милошевић инжењер.

За округ Тимочки; г. Влада Здравковић инж. г. Аца О. Милинковић инжењер и г. Петар Караџић инжењер.

За округ Топлички г. Лазар С. Живковић инж.

За округ Чачански г. Јордан Видановић инж. и г. Живко Радовић инж.

За округ Ужички: г. Емил Краловец в. инж. и г. Ђорђе Јевтовић инж.

Белешне

Пијачна зграда за Софију. Варош Софија продужила |

је рок до 7/20 октобра о. г. за поднашање пројеката за једну пијачну зграду у Софији, зашто је раније био расписан конкурс.

Питамо се: кад ће се сетити београдска општина да приближно истим путем пође М.

Подизање чешке ополитехнике у Брину. У току ове године приступиће се грађењу једног дела грађевине за чешку политехнику у Брину. За сада ће се израдити три павиљона и зграда за машине, све у вредности од 2 500.000 динара. М.

нара ан Бринезиои снОр оијо Ћ

Власник за Удружење Срп. Инжењера и Архитекта Мих. Ј. Валента шеф инжењер општ. Београдске. Одговорни уредник: Нестор Манојловић, начелник Минист. Финансија у пензији. Ресавска ул. бр. 69. Штампарија К. Грегорића и Друга — Београд. Краљев трг бр. 11.