Srpski tehnički list

— 161 —

Камени пропуст од 2 м. отвора и 10 м. ширине саградићс се ове год. у парошици Убу, по пројекту в. инжењера г. Чеде Гагића.

Предрачунска је сума 3260,75 дин.

Продужење радова на регулисању реке Нишаве у Пироту ради осигурања Пирота од поплаве; извршиће се ове године по пројекту окр. инжењера г. Ј. Видановића.

Предрачунска је сума 6595,67 дин.

Оправка државних зграда и грађење 2 привремена моста у Брестовачкој Бањи исвршиће се ове год. по пројекту окр. инжењера г. Бор. Раденковића. ;

Предрачунска је сума :11407,35 дин.

Спигак овлашћених канапизационих инсталатера у Београду

Према чл. 6. „Правилника“ о спајању имања са уличним каналима чл. 1. и 10, „Правила“ о подагању испита за инсталатере и канализације имања у Београду, поред раније објављених имена под КБр. 149. КБр. 381 и КБр. 572 добили су прописно допуштење за инсталатере канализације још и:

Петар Путник инж., Светолик Лукић, Фридрих Шлајснер, Јозеф Морхарт, Михаило Поповић, о чему се извештавају сопственици имања ради знања.

Из канцеларије Одсека за канализацију. КБр. 800. ое 2-М-1911 год. у Београду.

Повластица за Вонњу бродовима Српског Бродадског _ ДОИШТВа.

На молбу Удружења, Дирекција Српског Бродарског Друштва решењем својим од 28 априла ове год. бр. 21 изволела је одобрити члаиовима Удружења и њиховим породицама подвоз бродовима у половину цене за одлазак у Београд и повратак кућама.

Повластипа важи за долазак ма скуп од 25. до 30. маја а за повратак од 1. до 20.

јуна ове. год.

При куповању карте треба сваки члан Удружења нарочито да нагласи да путује на главни скуп у Београду, па ће добити џелу карту повољне класе, која ће му важити и за повратак, кад покаже уверење Удружења која ће се сваком члану, који исто затражи,

послати накнадио, или ће исто добити на дан скупа у Београду.

ћкскурзија 0 Духовима (ве године

Према приспелим пријавама Управа Удружења решила је, да се ове године, после свршених послова на главном скупу, учини ескурзија у правцу : Београд – Фијума—ВенецијаТурин—Рим--- Анкона—Фијума— Београд.

Управа је предузела потребне кораке, да члановима Удружења, који ће учествовати на пројектованој екскурзији, издејствује извесне повластице у подвозним ценама.

Величину подвозних цена Управа ће објавити накнадно.

Железнички инжењери, треба за карте за скуп и екскурзију да се обрате непосредно железничкој Дирекцији.

Моле се остали чланови Удружења, који желе учествовати на прејектованој екскурзији, да се најдаље до 20 маја ове године писмено пријаве управи, са колико чланова своје породице желе учествовати на овогодишњој екекурзији.

+ Доцније приспеле пријаве неће се моћи узети у обзир.

Члановима Удружења.

По молби Удружења од 25. априла ове године Господин Министар Грађевина, решењем својим од 28. априла ове год. Бр. 3945. изволео је одобрити потребно осуство члановима Удружења Српских Инжењера и Архитекта, чиновницима Министарства Грађевина и железничке дирекције, и то:

1.) онима који ће учествовати само на скупу, по три дана, нерачунајући време путовања од места становања до Београда и натраг ;

2.) онима који ће учествовати и на скупу и на пројектованој екскурзији за Италију, по 15 дана, такође нерачунајући време путовања од места становања до Београда и натраг, у колико тло не буде сметало државним пословима ; и

3.) свима члановима Удружења и члановима њихових породица, који ће учествовати на скупу и екскурзији, бесплатан подвоз железницом од дотичних железничких станица до Београда и натраг.

Саопштавајући предње решење члановима