Srpski tehnički list

ОБЈАВА

Општина града Београда овим расписује лицитацију на дан 21. марта ове године у подне за израду каменог метеријала за извршење својих калдрма, друмова и осталих објеката као и за продају а у мајдану у Добри, врсте андезитне |

Надметачи, који би желели примити се овога посла, дужни су, означеног дана до подне, положити главној благајни општине београдске, кауцију од 20000 динара ако су српски грађани, а 40.000 дин. ако су страни поданици, према ближим одредбама чл. 38 „Услова за ново калдрмисање Београда.

Реверс о положеној кауцији показаће надметачи комисији за држање ове лицитације.

Својој понуди сваки надметач положиће писмо у коме ће назначити врсту прибора који намерава употреби при експлоатацији, као и имена фабрика од којих ће их набавити.

"Као основ за ову лицитацију важе;

].— Условник за експлоатисање поменутог мајдана; и

2.— Образац ценовника, који ће надметачи попунити и подписати и којим ће цене бити утврђене за цело време експлоатисања.

Лицитација ће се одржати поменутог дана, у Техничкој Управи општине града Београда, Југовића улица бр. 1 гдебсе Условник и ценовник могу видети као и купити и ближа обавештења добити.

Из суда општине града Београда АБр. 1250 20. фебруара 1912 год,

ОБЈАВА

На основу свога решења од 15 фебруара 1912 г. ОБр. 46. . према чл. 89 закона о државном рачуноводству окружи одбор округа врањског држаће у својој канцеларији другу оферталну лицитацију на дан 3 трећег априла 1912 год. од 8 — 12 часова пре подне за израду осигурања моста преко Мораве на путу и· змеђу Лесковца и Власотинца.

Предрачунска је сума 103.149.84 дин.

Кауција у 10.320 динара полаже се пре почетка лицитације у готовом новцу, или у државним или државом гарантованим хартијама од вредности.

Услови за израду овога посла могу се видети свакога дана у канцеларијско време у граћевинском одељку окружног одбора округа врањског.

На лицитацију пусти“е се само она лица која буду према чл. 87. закона о државном рачуноводству подобна.

На офертима назначити тачно да је оферат за израду овога посла.

Накнадне понуде неће се узимати у оцену.

Из канцеларије окр. одбора округа врањског 16 фебруара 1912 год. ОБр. 543 у Врању.