Starmladi

Стр. 96.

СТАРМЛАДИ.

Бр. 11. и 12.

НРВА СРПСКА ТВОРНИЦА искључиво свих

У НОВОМ САДУ препоручује нов српсгш народпи велики ИЛУСТРОВАНИ

и

НАЛЕНДАР „СВЕТИ САВА за год. 1908. Творнпца није жалила нп труда нп трошка, који улаже у ово пздање, које се штампа у 35.000 примерака, "Ш уверена, да ће свако у овом календару наћп народну читанку. Слшсе су одабране, хартија фина, гатам-

па Је чптка и чпета.

477 9-

Цена му је само 35 новчи&а. Препродавци добијају 33 'Д°А> понуста.

Даље препоручује св. икона

на велико и на мало

на хартпји, израђених маспом бојом по строго 1рпском православпом облику и пропису. Израда 1впх икона је прегледана и одобрена од краљевске ср1гске митрополије под бр. 543. (1905.) и 669. (1906.) у Београду. Цене на велико код наруџбипе ©д најмање сто комада у величини 46/34 цм. комад по 40 потура ове су израђене у сјајној масној лакованој бојп) а у величини 50/36 цм. комад по 60 потура (а ове у масној боји те изгледају као да су на нлатну). Исто тако препоручује и све друге потребпе црквеие гутвари , израђује и позлаћује иконостасе, и Христове гробове као и свете икопе на платну за иконостасе и домове.

ШЗ. У врсти по 40 поТш икона има ових: митрије, св. Никола, св. (Јтеваи Архнђакон, Арха нгел Мпхаило, св. Јовап Прстдтељ и св. Иараскева. У врсти по 60 пот. пак овпх: св. Ђурађ пепгак (ЂурђпцУ св. Сава, гв. Стеван краљ Дечански (Светп Мрата), с в. Тома, св. Арсенпје, св. Кузман н Дамјан, св. Петар. и : Павл е, Васкресеније св. Лазара, св. Алимпије Отолпипк, св. Кирјак Отшелник (Мпхол>дан). Па захтевање шаље свој велпки илустровапи цеиовник бесплатно. Лука К. А јвквдш! Новп Сад (1Тју1с1ек — Нип^апа). Златан сат на дар. Свакоме, ко ми год скупп претплату, намоје дело, К0Ј6 јб СНД ИЗ<1ШЛ0 ИЗ ШТампв ПРОСВЕТНИ НАДНИЧАРИ растури књпге и новац пошаље, даћу у место уобпчајеног рабата, као награду: на 10 претплатнпка сат будплник пли од никла за џеп, на 20 претплатника сат од сребра за џеп, на 30 сребрн сат за мушке или женске, са дуплпм поклопцем, па 40 сат од т}^ла сребра за мушке нлп женске на 60 претплатнпка сат за џеп, мали женскп од правог злата (14 карата) за мушке п па послетку па 80 претплатшпса сат од правог злата (14 карата) за мугаке. Цепа је књпзп 1 крупа. Онп којп мпсле поштено, могу књпге н без поваца добпти, па тек кад пх растур>, да пам повац пошаљу. Сви сатови се набављпју пз једпе чувене швајцарске фабрике и само услед тога је мог)ћа тако велика паграда, што се на књпгама уступа 50% попуста, којп се даје у роби по сопственом коштању скупљачпма претплаге. Све поруџбпне ваља слатп паадресу: Петар Крстоношић Хаџаћ Светићева ул. бр 6.

Цена је листу: на годину И 8, на У 2 године К 4, на -/ 4 го дине К 2.

„Стармлади" излази 1. и 16 ог сваког месеца. Рукописи се гааљу на уредништво. Претплата се шаље на администрацију „Стармладог" у Нови Сад (Сју1(1бк), Хаџић-Светићева улица број. 6. (Појадлии број 30 пот.) Одговорни уредник: Петар Крстоношић.

УРЕЂУЈЕ : СТАРМЈ1АДИ. Власник и издавалац: М. Крстоношић.

Штампарија д. д. Браника, Н. Сад.