Starmladi

Стр. 16.

Бр. 1. и 2.

— Па те шуме, та права истраживања, те концесије, те лиферације све би се то дало употребити, и... и... ете... та готовина, није правода лежи ту тако банбадава... А? Штавелимо? — Како право,ако Бога зназаграја сва фузија листом. — Него ми то овако. — Теби масна дијурна! — Теби концесија! Теби лиферација! (Наставиће се).

И 3 Ј А В А. На изјаву г. Л. Мргуда у »Бранику" — изјављујем ово: „Наш разговор, који сам изнео у свом листу, истипит је. Од то доба је настала разлика та, да ми је г. Мргуд иред Машиђевом радњом, онда, рекао да је дело написао као ђак, а сад у «Бра нику» велз, да је нанисао 1903. год. Додајем још, да ме је г. Мргуд ириликом пашег разгово ра о свом комаду — исправљао да се не вели ,,Ус"'.чн0ца», него „Ускочкиња." Нити сам приликом нашег личног разговора нати у шож листу теретао г. Мргудч плагијатом.

Толко сам му рекао да се третира једна и иста идеја, пашто ми је он одвратио, да је једну и исту идеју слободно и десеторици обрађивати. Напослетку има право. Кад имамо два „Ђгкона Авакума", зашто не би имали и две„Ускочнице." Суда се не плашим. Нови Сад 16. јануара 1908. год. Петар Крстоношић.

Одговори уредништва. Стојану Ј-ћу, у месту, 20 круна. нога! Госп. Ј. IГ. у Р. Варате се ако мислите да смо мн пристрасни. Мп налазимо да се рад радикалпе странке 20 гради нспод нуле родол.убља — данас налазп, па за то пх и тако што вели те вп п кршшчки« пападамо. Мн нисмо хтелп лагати да трговачку омладпну бедпмо а „оаставу« с њеним лажцма снасавамо, па нас је то стало нашег положаја. 11сто тако не можемо мп одобравати ннчпју корупцнју, него што нађемо да је неродол>убиво износнмо уз мало опЈтрију сатпру на јавност, пе штедећи ннкога, па ма их ви намп ма колнкб за »наше рођенс« прппнсивалп. Од данас готово

бадава календар

г~——"Л Све ово важи само за готоб новац. Цена му је само

70 потура.

Ј

Срми народнЕ „СВЕТИ САВА" за годину 1908. и то: ко пзручи: двадесет кои. добија четр десет ком. ко наручи тридееет ком. добија шеедееет коиг. ко иаручи педесет комада добија е.то комада. ко наручи сто комада дг^бија двеста комада. Поруџбине се шаљу творници срп. прав. цркв. утвари Луке К. АлексијевиЂа Нови Сад '1Јју1с1ек -Нипдапа.)

Г -"А Све ово важи само за готов новац. Цена му је само 70 потура. Ч.__У

Цена је листу: на годину К 8, на V 2 године К 4, на -Д године К 2.

„Стармлади" излази 1. и 16 ог сваког месеца. Рукописн се шаљу иа .уредништво. Претплата се шаље на администрацију „Стармладог" у Нови Сад (ЦјуИек), Хаџић-Светићева улица- број. (> УРЕЂУЈЕ: СТАРМЈ1АДИ. (Поједини број 30 прт.) Одговорни уредник: Петар Крстоношић

Власник и издавалац: М. Крстоношић.

Штампарија д. д. Браника, Н. Сад.