Starmladi

Стр. 32.

с т

А Д И.

Бр. 4

* »Браников« критичар мисли да би „Мил;<а" добра била, да није четвртог чина. Један други критичар налази да је за експозицију довољан и један чин, те су даља два чина излишна. „Стармлади« усвају горње разлоге, али држи да би комад још бољи био — кад би и први чин изостао.

Читајте идући број. лв 1Р|

Позоришни уштипци. — Не бн ли ми могли рећн, затто је један г. редитељ рекао једној глумици, да тако говори, као да је узајмила орган и пришила туЈје вилпце? ❖ Не бп лп ми моглп рећи. загато је г. управитељ Добриновпћ сад нагаао да каже удовици пок. Андре Стојановпћа, да гледа да учп бо.Ђе српски, иначе ће је отпустпти ? (Сигурно, да је — утеши! Пр. слагачева.) * Црне штрумпаџдле за жалбу на глумици Н. Н. од нас су . . . Јајтелес и БаЈтелес * Тенор г. Н. за то је тако звонак што у мојој кафани једе на вересију ајеритпајз. Прва чивуцка каФана.

СИГУРАН ЗНАК. — Како се расиознају отровне печурке од печерука за јело? — Врло просто. Човек пх скува и да пуници да поједе. Па ако пуница сутра дан умре, сигуран је знак да су печурке биле отровне.

ДОБРОТВОР. — Г оспјдин докторе, на пољу јр један просјак. — НГга хоће?

#

ОДГОВОРИ УРЕДНИШТВА. Владипом иријатељу. Као што видите. Употребићемо све што се даје употребити да се опростите садањег положаја. Писаћемо онима који су заборавилп на своју дужност. Не буду лп ни онда своју дужност чииили — ми ћемо их онда у јавносг потећи. Будите спокојпи. По здравље!

Цена је листу: на годину К 8, на '/ 2 године К 4, на -Д године К 2. „Стармлади" излази 1. и 16 ог сваког иесеца. Рукоппсп се шаљу иа уредшиптво. Претплат а се шаље на администрацију „Стармладог у Новп Сад (ЦјуШек), Хаџић-Светићева улица број ^ УРЕЂУЈЕ : СТАРМЛАДИ. (Поједнни број 30 пот,) Одговорни уредник: Петар Крстоношић Власник и издавалац: М. Крстоношић. Штампарија д. д. Браника, н. Сад.