Starmladi

Отр. 104.

СТАРМЛАДИ —

Бр. 12.

МУАР« изргНе. — У ирограму бана Рауха има много додрога и лепогл ! „Застава". — Кад бих ја био богат - друкчије би писала сва словенска штампа. Никола I. — Ми се на то не би ни осврнули, јер је то мривхтна ствар дотичне господе ! (т, ј. Марковићев мучки нападај на „Стармдадог".) „Браник".

Догађаји у Перзији. По црногорски. У Техерану, кад хоће госланику да одузму реч — а они му одмах, ради сигурности, одузму и главу.

јУшо изншђш. Наш чика Паја враћао се својим послом из суда. У дунавској улици заустави се пред новом Фирмом „Стармладог". Мало се изненади. У том изађе и Стармлади на улицу. — Шта < бешењаче, зар си ти још жив ? — А зар сте ви хтели да ме убпјете?

НОВЕ КЊИГЕ етигле уредништву на приказ. Ђорђе Настић : , Тијело без душе, главл без мозга, индивилуа без иде-хла!" — Цена? — по111ТО се ко с аутором иогодп. „Балканска Банка" лоповски догађај из живота мивистарских и државних пљачкаша у Србији — од Јоце Јовановића, мичистра крађевина. Цена: миниетарска Фотела.

ИОГРЖВНО под^зжћв и етовариште надгробних епоменика

ИАЈЕ МАРКОВИЂА у Н. САДУ у средини дуиавске улкџе, телефон број 168. Фидијала: погребно подузеће „Конкордија" пређе Ђуре Стојковића, ћурчинска улица број 15. Држи вазда огроман избор еваковрених камених надгробних споменика. Натписе изрезу.је најсавршеније, а позлата дупла и дуготрајна. Велики изгор мртв, сандука, венаца, покрова и целокупне опреме за погребе. Цене етрого солидне а поелуга најтачнија. 6—24

1 I I I

ж I ж Ђ

I

Многоструко одликована Постоји од 1860. године. ФЛБГИКЛ НЛМШТТШ И СТОВЛГИШТЕ" НПСЛСДНИКП ПИКОЛЕ ДУСИНГА у Новом Саду

170 12—52

Хансиа улица бр< I. прено пута од српске ооновне нар> школе препоручује своје велико, богато сортирано стовариште намвштаја за спавађе собе и трапезарије, као и свију врста тапецираних гарнитура за салоне у сваком стилу но јеФтинам ценама. Даље : шиФонера, креветг. столова, но^них и за умивање, орманчиЂа, креденца, дивана, огледала, мадраца, столица. . о л гее :к: -А, у тамној и политираној изради а солидној каквоћи и са врло јеФтиним ценама. Избор у ћилимова, проетврачима у завееама Ј Препоручујемо нашу нову уређену радион цу са машинским радом, аа израду свију врста намештаја по жељи. Солидна послуха! — Јефшине цш! (0 солидиој послузи најболг рфргнчиј«).

Цена је ласту: на годану К 8, на 1 / 2 године К 4, на 1 / 4 године К 2.

„Стармлади" излази 1. и 16-ог сваког месеца. Рукописи се шаљу на уредништво. Иретплата се шаље на администрацију „Стармладог" у Нови Сад (ЦјуМек), Дунавска улица број 10.

УРЕЋУЈЕ: СТАРМААДИ,

(Поједини број 30 пот.)

Одговорни уредник: Петар Крстоноши "ћ.

Власник и издавалац: М. КрСТОНОШИЂ

Штампарија Учитељског Д. Д. „Натошевић" Нови Сад.