Starmladi

Огр. 32.

СТАРМЛАДИ

Бр. 4.

На знање свима и свакоме. Због помрачења, које Ке, (како у ради калском календару за 1909. годину пише), и ове године бити, то се и ове године неће иолагати јаван рачун од народне забаве, како га неби и онет појела помрчина заједно с чистим приходом. На „чисти" понедељник Приређивачи нар. забаве. Разно. — Између ода Дамаскина и пречаснога ода Ердељана дошло је до сукоба. — Чуо сам. Ствар ће се изравнати. Јаша је послао саборском одбору „образложен" предлог, да се столида будимског епископа укине, а приход да се употреби на иросветне цели — у нрвом реду на потпору оболелих изнемоглих и ио калуђерство врло заслужних књижевника и — новинара. * — Како стојимо с комисијицама и с днев ницама? Прота Божа: тхе, помало капље увек. Морам само изнети предлог о реформи свештеничког одела; знаш ипак је то непријатно, да се свуда прота нађе, — само ретко у нркви јабља се поборидо Вршчаиима 1'>ез обзира, ма у коју недељу радикалски првкци ишли оиет у Кикинду тад ће прота Божа остати шнимно у Вршцу, да — служи службу. Издали Полита. „Застава" јавља радосну вест, да је срнским кошутовцима радикалима, цоеле силних других издаја ношло з* руском — да издаду и Полита. На једно излази. — Моја куварица, већ у шесдесетој. — То је добро. Бар не морате баке костирати. — Баке не. Али ветеране.

Модеран свет. Зашто сте узели таку маторку за жену! Она насује врло добро уз рококо мебл?

Одгозори уредништза. Р. П. у месту. Какву цигљу и црен праве три Швабе немамо нојма — али толико знамо да најбољу циглу и цреп једино на цигљани Централног Кредитног Завода можете добити. Зашт' цигља ако не ваља а она се распада као швапски с»р. Тамо њима. Молимо вас врло лепо да писма која нам стижу из Србије и Босне или боље залепите или лепше одлепите, јер овако ваша невешта чеврљења ерамоте вам само занат. И носле брже радите, немојте — да се чов *к избечи, очекујући с п о р о чеврљење. Босансним и Рауховим званичним тицама певачицама. Лепо певате лепе тичаце наше, да заслужујете титилу дворских певачица. И вашс цвркугање нам са јако допада а уверени смо да би се и државвом тужиоцу још боље допале. Еле певајте ви само слободно и даље али не замерите што ми ваше песме које н м певате, не умемо да ставимо у „С т а р м л а д о в е' нот^. Сриско поздравље вами и вашим госама

Ових дана ће чувени Каршсноб биосНон

отпочетп своје представе.

1 Н.

У суботу 6. марта приређују супрузи Гаврилови^ ВЕСЕ/10 ВЕЧЕ у пивари код „Линде", чију представу топло препоруј мо нашој п. н. публици.

Цена је листу: на годину К 8, на '/ 2 године К 4, на '/ 4 године К 2.

„Стармлади" излази 1. и 16-ог сваког месеца. Рукописи се шаљу на уредништво. Претилата се шаље на администрацију „Стармладог" у Нови Сад (БјуМек), Дунавска улица број 10.

УРЕЂУЈЕ: СТАРМЛАДИ.

(Поједини број 30 пот.)

Одговорви уредник: Петар НрсТ0НСЦЈК "ћ.

Власник и иадавалац: М. КрСТОНОШИћ

Штампарија Учитељоког Д. Д. „Натошевић" Лови С д.