Topola

Наш Краљ показао је и показује одлучну добру вољу да у нашој држави завлада једнакост и равноправност, а на свим нам је дужност да Краљеву вољу извршујемо, да Краља у Његовим напорима вјерно слиједимо. Ако свак у овом дјелокругу буде нсправно и савјесно радио према вољи и интенцијама Краљевим, мора нестати и посљедњег скептика.

У сваком питању нека смо пуни вјере, јер постоји једно велико патриотско срце, једна одлучна воља, да свакоме правицу учини, а то је наш Краљ; треба за то да Му сваки лојалном сарадњом пружи сву потребиту помоћ, јер онај који таковом Краљу не помаже, сам себи одмаже, Захвалимо Провидности Божјој, која је одредила да нас у пресудним часовима Он води. Опћем одушевљењу у којем данас Југославија плива придружује се и древни Дубровник топлим жељама и молбама Свевишњем за дуг и сретан живот нашег обљубљеног Краља, за славу Карађорђевићева Дома, за напредак и процват наше миле Југославије. Сљедујмо нашег Краља Александара, који је најидеалнији Вођа, који нас води сигурном руком ка напретку, срећи и благостању.

Дубровник, 16. авг. 1931.

Др, МИЋЕ МИЧИЋ

КРАЉУ АЛЕКСДНДРУ

Усуд Те је нама одржао жива, Кроз огањ и страву пронио си славу Ко потомак наших хероја и дива Све за нашу срећу и за нашу славу. Још у прву зору показо си путе Напретка и cpehe својем драгом роду, Омеле Те зачас наше распре љуте У великом Твојем и побједном ходу. * Грмнуо си ријеч што је мир донијела, Окупио браћу сву у једно коло, И пресјеко чворе шго их злоба сплела Отаџбином нашом свуда наоколо. * Дао си нам земљи једно име мило И један си барјак разавио свети Југославију чува Твоје моћно крило И Твој мајак гпри, па нек вихор пријеши:

Сплит

РИКАРД КАТАЛИНИЋ-ЈЕРЕТОВ

107

НАШ НАЈВЕЋИ КРАЉ

Књнга II