Topola

MLADOME SOKOLU

Iz junačkog gnezda iziš’o Si Tiću, Junak ćeš nam biti, Karađorđeviću, Pradeda i Deda i Otac ti slavni Stvarahu nam zemlju iz vremena davni’. Tebi će je đati u amanet Tiću, Da je čuvaš, braniš mladi Sokoliću; Sokolovim okom, raširenih krila Nad njome da lebdiš, da Ti bude mila. Soko sokolova Ti nam uvek budi I Junačko srce nek Ti krasi grudi; Da bi bio sličan ovoj gordoj ptici Telo Tvoje snaži, krepkost daj mišici.. Da nam čuvaš, braniš što su pretci stekli Bog i Jugosloveni Tebi su narekli; Zato Soko budi: duh i telo jačaj, Ponosito, smelo, sokolski koračaj.

Profesor ALEKSANDAR MHLIĆEVIĆ.

Požarevac

ГОРОСТАСНА ЛИЧНОСТ КРАЉА ЈУНАКА И АПОСТОЛА МИРА

Краљевање Првог Неимара наше снаге и нашег Јединства

Ја сам срећан и поносан што као бан Дринске бановине, учествујем у општој радости Сарајева поводом велике свечаности, којом цела наша Отаџбина изражава синовљу оданост и љубав прослављајући десетогодишњицу мудре и славне владавине Hbeговог Величанства, нашег љубљеног Краља Александра.

Величанствени скуп, одушевљена поворка кроз Сарајево* бурно клицање и песме народа, силни гласови народних хорова, трубе и фанфаре, све се то слило у једну снажну одушевљену и пуну поклика молитву: Поклич за здравље живот нашег Нраља хероја и највећег државника наше Ошаџбине, Краља којиЈе по узору на свога великог Прадеду и узвишеног Оца

71

НАШ НАЈВЕЋИ КРАЉ

Књига II