Učitelj

176

ОДБОРИМА УЧИТЕЉСКОГ УДРУЖЕЊА,

Неки одбори, од како су образовани, нису послали ни упис ни улог чланова. Неки су послали или само упис, или и улог самб за прве месеце. Да би се сазнао тачан рачун: колико има чланова, колико има новаца од уписа. и улога, то је управа на свом ХТУ састанку 8. Априла тек. год. сходно правилима за учитељско удружење, решила: да сви одбори, који нису до сада послали пошлу, тачан списак чламова, а тако исто и уимс и улог са тачним назначењем за ког је % за колико.

(С тога се умољавају сви одбори, да што тре ово учине.

УПРАВА.

о нфије <-> ——

ОВИМА ПРЕТПЛАТНИЦИМА

На ХТУ саст. 8. Априла, управа је решила, да се лист „Учитељ“ до краја овог месеца шаље свима који су се јавили, а од тада само онима који су послали претилату. Ово се чини стога, што шиљањем листа и онима, који нису платили, не може лист сам себе издржавати; морало би се дакле на лист прошити од улога чланова.

УПРАВА. ој ОДГОВОРИ. Т. Ил. Миљ. — Петровац. Примили смо 88. дин. | Г. А. М. — Бања. Примили смо рукопис у име улога чланова до 1. Априла. | ТТ. В.3. — Пирот. Примили смо рукопис. ПреГ. М. Н. Јатодинцу. — Зајечар. Примили смо | удедаћемо. ". дии н 60. пр. претилате за 1-ђицу Ј. Н. Т. Р. Ж. Конатице. Примили смо 4 дин. прет-

7. Д. Ј. П. — Прокупље. ПЏримили смо 88. дин.

где је за М. В. 6 дин. А осталог У ТА Љ. А. Ц. — Ваљево. Шримили смо 8. дин, | Т. Р. . В. Градиште. Примили смо 27. 40 п. дин.

претплате. | претилате. Слаћемо од сада по на особ.

плате.

НА ЗНАЊЕ. Многи нам траже понова бти број „Учитеља“ и ако смо ми послали свима. Шестога броја нема ни један комад. Ако со буде пријавило више претплатника, онда ћемо тај број прештампати.

УРЕДНИШТВО.

тест загкнитан тоа зезневежеда

ОДГОВОРНИ уРЕДНИК: Н. Р. Поповић, учитељ. КРАЉЕВСЕО-СРПСКА ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА,