Učitelj

Бг.

слати поштанском упутмицом или у плаћеном писму уредништву „Пчеле“ у Београд (Висока улица бр. ').

Претплата се прима само за целу или за, пола године. Без готове претплате лист се никоме неће слати.

Ко скупи десет претплатника, тај добија, „Пчелу“ бесплатно, а ко скупи пет, добија. лист у пола цене.

10. Фебруара 1883. у Београду. УРЕДНИК „ПЧЕЛЕ“ Драгутин Повниковић.

„РОЛУБ:

анет за српеку младеж, који уређује Јован Благојевић а издаје књижара Мил. Каракашевића у Сомбору, изашао је бр. 2. са

овим садржајем 1. Србин сам, песма од

Н. Н. 2. Пир, краљ од Епира. са сликом; 3. Зимњи зрачак. песма од Николе (.Ј 4. Жива пећ. 5. Шарче хљеба на стази, песма. од Д. 6. Вешт изговор, индиска, прича. 7. Земаљски појасеви, од К. Б. 8. Молим друже, са сликом песма, од 09. 9. Одиграна молбеница, шаљива прича. 10. Цвеће, са сликом, из појезије дра Јована, Суботића. 11. Човечуљци, песма од Д. 12. Искрице, прибрао Кашиковић. 18 Српско ђаче, песма од Кашиковића. 14. Из природе, са, сликом; Планински предео у Карпатима, од К. Б. 15. Српска места: Добровић у Славонији од О. Зјамића 16. Сваштице (шест на броју) 17. Споменица : Лазар Станојевић са сличицом. 18. Загонетке. 19 Решења. 20 Гољубов писмоноша

„Голуб“ излази један пут месечно, на

Финој хартији, са сликама. Цена му је само Фр 1. или 2 У, д.на целу годину. Претплата се шаље Књижари Мил. Каракашевића, у Сомбору, а у Србији прима претплату књижара Вел. Валожића у Београду. Веревије нема. Још се може добити „ Гољуб“ од почетка излажења до данас. Цена је свакој години 1. Фор. или 2 љ динара,

Уредништво и нанлада „Голуба“.

ДЕВЕХ

доноси у своме трећем броју за 1883. ове чланке: !. Има ли што страшније на свету (песма са сликом) 2. Деда приповеда, од 'Ђорђа Рајковића 9. Колико је врсти рибе познато 4. Мало страшило (са три слике) од Д. 5. Шумски живот, од Бранивоја 6. Остатци града цара Лазара у Крушевцу (песма са сликом) 7. Доситије Обрадовић (са сликом) 8. Жарило, превела Меланка М. 9. Моја мајка (песма) од Косаре Цветковићеве 10. Захваљујемо у име деце П. Даштања 12. Чика Јовина пошта 13, Опомена.

Рукописи и све што сетиче уредништва, шаље се на адресу: Пт. Јоу. Јоуапоу1е У/л6п. 1Х. РогтсеПапсавзе Х 56. — „Невен“ чика Јовин лист, излази двапут месечно на, читавом табаку. Цена је за Аустро-Угареку на читаву годину 4 Фор. на пола године 9 Фор. да Орбију, Црну Гору и остале крајеве 10 дин. или 5 Фор. у банкама на читаву годину, односно 5 динара или 2 Фор. 50 новч. на поаа године, и шиље се на адресу :

Штампарија А. Пајевића у Н. Саду.

_ ДВСТАСТВЕНИЦА

Ш, РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

УДЕСИО

Лет. | рикетић,

учитељ

(ЧЕТВРТО СА СВИМ ·ПОПРАВЉЕНО ИЗДАЊЕ) цена 50 пара д.-

Ову је књигу препоручило краљевско српско Министарство Просвете, да се по њој предаје у ПЛ раз. основне школе.

Наручити се може код писца, и преко књижаре Вел. Валожића. Наруџбине се врше за готово, а најбрже поштанском упутницом и уплатом. Растурачи имају “Ае процента за труд поред захвале.