Učitelj

448

12. Летње вече од Драгутина, 13. Крава са сликом, 14. Добротвори, 15 Коштуњци, 16. СОрпчетова пошта и 17. Читаоцима.

„Орпшче“ излази у Београду два пута у месецу. Цена је. за Србију на годину само 4# динара. За Аустро-Угарску и остале земље 8 Мн. на о Рукописе за лист треба слати на име уредниково /. а одраг улица број 22., а претплату на и“

ћ. = Мо О Бин а

ОБИЛИЋЕВ ВЕНАЦ БР. 22.

Земљопис српских земаља и балканског нолуострва за ГУ. раз. основне школе, написао Петар М. Никетић учитељ. Њиме је обухваћено еве оно што се тражи новим наставним програмом. Цена 60 п. дин. Може се препоручити деци за читање. Може се добити код писца и књижаре В. Валожића овде. Књижарима и онима, који га узму навише, да је се обичан рабат 20',.

о у уби

ПОЗИВА ПРЕЈПЛАТУ НА ЛИСТ

УЧИТЕЉ,

Учитељ ступа у последњу четврт од ове године. Умољавају се сви пријатељи његови да се својски заузму око скупљања претплате, јер једино од претплате зависи његов опстанак. Његову корист и важност мислимо да нико не може · порећи. У Србији има 900 учитеља, кад би га |, само примали, опстанак Учитељев био би осигуран, али на жалост не примају га ни половина. ЊКалосно је али је истинито. С тога се обраћамо свима друговима и пријатељима учитељевим : да се око скупљања претплате потруде, те да опстанав листа не дође у питање. Лист ће као и до сад излазити трипут месечно.

Цена је Учитеља :

На годину 10. динара

„ по године 5 : „ четврт године 2'|

2 »

Претплату ваља слати уреднику или редакцији Учитеља.

Уредништво.

Одговорни уредник Драг. Топлица учитељ КРАЉЕВСКО-ОРИСКА ДРЖАВЦА ШТАМПАРИЈА