Učitelj

480

од Љ. М. Војиновића, Мачка са сликом, 11. Како се загреје вода од Драг. М. Поповића, 12. Добротвори , 13. Дечија Библиографија, 14. Књижевност, 15. Коштуњци, 16. Српчетова пошта, и 17. Читаоцима.

„Српче“ излази у Београду два пута у месецу. Цена је за Србију на годину само 4 динара. За Аустро-Угарску и остале земље 3 Фор. на годину.

Рукописе за лист треба слати на име уредниково . Миодраговић Космајска улица број 22., а претплату на,

ИЗДАВАОЦА

М. В. Лоповића

ОБИЛИЋЕВ ВЕНАЦ БР. 22.

Сад је баш из штампе изашла нова књига: Земљопив (отачаственица) за П. раз. основне школе, удесио по новом наставном „Програму“ Џет. М. Никетић, пето поправљено издање. Цена је

књизи 40 пар. дин. Може се добити код писца и књижаре Вел. Валожића са обичним рабатом.

Књига се ником не може без новаца слати.

===> О реонсњ=

ПОЗИВНА ПРЕТПЛАТУ НА ЛИСТ

У ЧАТЕЉ.

Учитељ ступа у последњу четврт од ове године. Умољавају се сви пријатељи његови да се својски заузму око скупљања претплате, јер једино од претплате зависи његов опстанак. Његову корист и важност мислимо да нико не може порећи. У Србији има 900 учитеља, кад би га "|, само примали, опстанак Учитељев био би осигуран, али на жалост не примају га ни половина. Њалосно је али је истинито. ( тога се обраћамо. свима друговима и пријатељима учитељевим : да се око скупљања претплате потруде, те да опстанак листа не дође у питање. Лист ће као и до сад излазити трипут месечно.

Цена је Учитеља : На годину 10 динара „, по године 9 -

„ четврт године 2", ,

Претплату ваља слати уреднику или редакцији Учитеља.

Уредништво.

ОдтовоР НИ УРЕДНИВ Драг. Топлица УЧИТЕЉ БРАЉЕВСКО-СРПСБА ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА