Učitelj

31 лако памтити, јер оне тако иду да горња с доњом прави број 10 (1и9, Зиг, 7и8, 4 и 6), само што 5 остаје само. Стотине почињу тек од 5 и то иду редом све до 7, само што се 4 и 6 прескаче. Згодна тема за памћење била би ова:

1 1 2 8

о2

со 00 54 2 сл ~ 6 с КУ

| о Ооо бело

Мопћепг,

НЊИЊНЕВНИ ОГЛАСИ

„Мала, Србадија“ лист за децу. Изашао је 1 бр. с овим садржајем: Мудре речи (песма). Алекса Ненадовић (са слиликом). Не свети се. Женска ношња у Србији (са сликом). Писмо из Горажда (путопис). Прича о роди (са сликом). Снег у соби. Белешке. Од три детета седморо (са сликом). Рачунски задаци, питалице и на знање.

Власник је „Мале Србадије“ „Учит. удружење“ а издавалац „редакциони одо.“ тог листа. Излази 2 пут месечно а стаје на годину 4 дин. или 3 Фор.

~

„Невен“ доноси у своме двадесет четвртом броју за год. 1886. овај садржај: 1. Богомајка са чедом на крилу, песма (са насловном сликом). 2 Бајка на бадње вече. 3. Страшан гост (са сликом). 4. Нашим добрим ђацима. За прецртавање на табли. 5. Ноћ једног несретника у очи нове године. 6. Божић у Витлејему. 7. Роб. 8. Јован Бошковић. Професор и ректор великој школи у краљев. Србији. 9. Самртна кошуљица. 10. Из Америке. 11. У туђини. 12. Белешке из првога рата српско-турског 1876. 18. Нису се разумели. Шаљива прича. 14. Песма. 15. Разнолије. 16. Захваљујемо у име деце. 17. Даштања. 18. Нашим драгим читаоцима. 19. Позив на претплату.

Рукописи и све што се тиче уредништва, шаље се на адресу: Јог. Јотатоте, Узеп ТХ. Ротсеџатдаззе Мт. 56. — „НЕВЕН“ Чика Јовин лист излази двапут месечно на читавом табаку. Цена је за Аустро-У-

гарску на читаву годину 4 Фор. на пола године 2 Фор. За Србију и Црну Гору и остаде крајеве 10 динара или 5 Форин. у банкама на читаву годину, односно 2 Фор. 50 новчића на пола године. За сиромашне ђаке 7 дин. годишње. Претплата се шаље на адресу: Штампарије А. Пајевића у Н. Саду.

„Голуб“ лист за младеж. Уређује Јов. Благојевић учитељ, а издаје књижара М. Каракашевића, којој се и претплата шаље. Излази 1 пут месечно, а стаје на годпиу 2:50 дин.

Први број је изашао с овим садржајем: На нову 1887 г. (песма). Вук С. Караџић са. својом женом (са сликом). Мила (песма) Александрија (са сликом). Поздрав на ново лето (са сликом). Честитке (песма). Голубов календар за Јануар. Игре код старих Римљана (са сликом). Јевтин рачун. Шта вреди врлина. Сваштице. Неправилности у срп. говору. Коњички скокови, ребуси, нове књиге и листови, позив на претплату.

„Ђаче“, приповедач за децу. У десно Џет. М. Никетић учитељ. Београд штампарија напредне странке 1887 год. Цена је 50 пара динарских. Може се добити код писца или у књижари В. Валожића у Београду. „Познавање природе“ са сликама за. Ш-ћи разред основне школе. У овој књизи има 24 слике животиња и 15 слика би-