Učitelj

БРОЈ 18.

7 Бзограду 20. Чуна 1957 ГОДИНА у1

САО ба _ алела __ -,___

ЧИТЕ.

ВК КЕ Па ЧЕ У ЊЕ ПН

Јутељеког удунања а бора и | волите |

ПРЕТПЛАТА ШАЉЕ СЕ УРЕДНИШТВУ „УчитЕељ“-А, СБопАНСБА улица. Рукописи СЕ ШАЉУ У ПЛАЋЕНОМ ПИСМУ

МЕ СЕ НЕ ВРАЋАЈУ.

Ивлази три пут месечно;

ја 1, 10 и 20. Цена ЈЕ листу: ЗА ГОДИНУ 10 дин., ЗА #љ по године 5 дин. ЗА СТРАНЕ ЗРМЉЕ 12 ФРАНАКА

УДРУЖЕЊЕ ЈЕ СПАГА Учитељ ЈЕ ДУША школи

ЧЛАНОВИМА УЧИТЕЉСКОГ У ДРУЖЕЊА

Т. Главни Одбор учитељског удружења на своме ХХ. састанку а према 27 члану „правила учитељског удружења“ донео је ову одлуку:

Да се |М-та учитељска свупштина отвори 2. Августа 1887 године у Београду.

П. Пошто су неки чланови петнаесторице изјавили, да је тешко да се они међу собом договоре кад и где да се састану те да спреме пројекат о реорганизацији за идућу учитељску скушштину — то је Гл. Одбор решио :

Да се позову чланови 15-це, да пошаљу Глав. Одбору своја мишљења, о томе кад и где да се састану, па ће Главни Одбор према већини гласова, решити и објавити кад ће се и где ће се састати. Према овоме умољавају се чланови 15-це, да одмах пошаљу своја мишљења, како би се ова ствар могла на време решити и објавити. ;

11. Умољавају се пододбори Удружења, који још не послаше улоге и спискове чланова, да то што пре учине, како би се могли спремити тачни рачуни за идућу учитељску скупштину.

ТУ. Г.г. учитељи и учитељице оних места, где не постоје пододбори, могу се уписати за чланове учитељског удружења непосредно код Главног Одбора, или код кога оближњег пододбора. И у једном и у другом случају платиће

члански улог почевши од 1. Јануара ове године. По свршеном упису добиће

чланску карту, и Главни Одбор.