Učitelj

240

Е

Председник саопштава да је добио писмо одг. От. Којића учитеља из Штитара, којим јавља да се разговарао са оним благајником, на кога се односи она белешка која је изишла у „Учитељу“. Тај благајник признаје свој дуг, — и моли Гл. Одбор да га причека док буде у бољој прилици, па да врати.

Прима се к знању с тим, да се извести председник Мачванског збора, да је Гл. Одбор решио : да бивши благајник исплати свој дуг у мессчним отплатама, починући од месеца Фебруара, па до 1: Јуна, а ако не отплати до тога дана, да се тужи.

Ш.

Председник певачког друштва „Јакшић“ јавља, да његова дружина покрај све добре воље своје не може суделовати на забави Учитељског Удружења. — Узрок је тај, што иста дружина даје 98. Јануара забаву“

Прима се к знању.

ЈУ.

Председник извештава Гл. Одбор да је немогуће давати забаву 21: Јануара, — и да је ужи одбор решио да се иста забава држи 96. Јануара. Овом одлагању главни је узрок тај, што се није могла извршити припрема до 21. Јануара.

Г. Станиша Станишић мишљења је да се забава одложи због зборске забаве.

Главни Одбор решава: да се забава држи 26. Јануара, јер је тако већ јављено и преко новина. А и немогуће је даље одлагати пошто сву забаве врло учестале а нарочито после 28. Јануара.

М: Председник пита „шта да се ради са, ђацима који послужују у редакцији 2< пошто је узет стални администратор.

Одбор решава: да се Владимир Димитријевић одржи у редакцији са сталном платом, — а Властимиру Матићу да се рачуна плата до 1. Фебруара, а даље му стоји на вољи да бесплатно седи

у редакцији.