Učitelj

535 У. Скупштина.

Члан 34.

„Сваке године о великом школском одмору састаје се скупштина удружења — у месту, које је за то одредила предходна скупштина удружења — а ако то није учинила, или се иначе појаве какве сметње држању скушштине у заказаном месту, онда у месту за које то одреди главни одбор у виоразуму са месним 360ровима. |

Члан 835.

На два месеца пре састанка скупштине главни је одбор дужан преко друштвеног или другог ког листа позвати чланове и објавити где ће се и кад држати скупштина и изнети програм рада скупштинског. Ако би главни одбор пропустио то учинити из буди каквих узрока, онда ће то учинити председник или три члана.

Члан 36.

Сваки месни збор одређује на десет својих чланова. по једнога изасланика, који ће бити дужан доћи са председником збора, на скупштину као изасланици. Ако у неком месном збору не би било ни десет чланова онда ће тај месни збор изаслати на скупштину свога председника збора као изасланика, а ако је овај спречен једнога члана. О избору изасланика и оних чланова који желе доћи на скугштину известиће се Гл. одбор, најдаље до првог Јула, Но и сваки члан има право доћи на скупштину са олакшицама, које буду имали и изасланици.

Члан 57.

Главна скупштина може отпочети рад чим на скупштину буде дошло укупно и редовних чланова и изасланика бар у толиком броју, колико би изнео целокупан број самих изасланика. А да решења главне скупштине буду пуноважна нужно је да на скупштинским седницама присуствује бар толико редовних чланова са изасланицима, коликико износи три четвртине од целокупног броја, изасланика У противном случају скушштина се може отворити, дебатовати и решавати, само што та решења неће бити обавезна за удружење. Ова се решења скуцштинска доносе већином гласова; при равној подели гласова решава она страна на којој је председник .