Učitelj

541!

Контролни одбор и сам увиђа да је право и умесно, да се и уредник и сарадници плаћају према новч. срествима, али не може а да не замери редакционом одбору што он није другим путем трудове уредника и сарадника плаћао.

Могла су на пр. плату уреднику и сарадницима .досуђивати др. лица, ван редакц. одбора па да се не може рећи да су чл. редакц. одбора један другом за љубав плату одређивали. | И експедицију су водили два члана редакцијоног одбора за плату од по 20 дин. месечно. Одбор мисли датоу папред тако пе треба да буде, и да ће боље бити да се тај посао повери за мало мању награду сиромашним а поштеним ђацима. >

Да се неби ником могло пребацивати што у погледу плата и трошкова око издавања „М. Србадије» == одбор мисли да сеи даље настави издавање листа — одбор предлаже да се уобичаји: да гл. одбор подноси сваке год. учитељској скупштини годишњи буџет за идућу годину, у који ће ући сви трошкови удружења. па према буџету нека се троши. Тада се не би могло потрошити ништа више сем онога што скупштина одобри. Одбор моли УП. уз. скупштину, да одмах стави у дужност гл. одбору, да још на овој скупшт. поднесе буџет удружења за идућу годину.

4. Г. Јаков Големовић узео је аконто рада на „М. Србадији“ 40 д. а одрадио само 10. Одбор предлаже скупштини да она нареди редакцијомом одбору, да осталих 30 дин, ПУН од г. Јакова и да пази коме ће што аконто рада давати.

5. У осталом рачуни су тачни и исправни и контролни одбор предлаже скупштини, да их за такве прими и редакционом одбору изда разрешницу.

3, Августа 1890 год. На

ИЗВЕСТИЛАЦ: ~ ПРЕДСЕДНИК ОДБОРА : М. Л. Ивковић. Алекса П. Милојковић. · ЧЛАНОВИ: М, Б. Рашковић, Ил. Миљковић. К. Т. Андријашевић. Веља Павловић.