Učitelj

518 НЕ И ба да ће бити на седницама, а. не Да једног дана буде, а другог га нема или седи 2 дана, па оде. 3

Максимовић. Око дебате чл. 38 наших правила, имам да речем ово: „Пред нама је чл. 38. који је Формулисао глав. одбор Извештајни одбор прегтледајући га нашао је, да га треба заменити чланом из старих правила. Ја се придружујем мишљењу извештајног одбора. У члану гл, одбора нигде ни помена нема о редовним члановима , који на скупштину дођу. Ово је по моме мишљењу једна празнина; зар ја као редовни члан трудио се преко целе гоДине свим силама својим на побољшању удружења и кад на скупштину дођем, да немам гласа. Ово је неправедно. Ја тражим да уђе: уИзасланици са својим редовним члановима >»

Равломак "/, мора отпасти при решавању у скупштинским седницама. Много чланова има. који се «прођу» само приликом доласка на скупштину, па се после једног дана враћају. На њихово присуство не смемо рачунати. Толико о томе члану.

Алекса Милојковић. Ја сам за то да буде на скупштини 115 па да седнице буду пуноважне. Што се тиче касе наше треба, регулисати овако: скугиктина да траје три дана, а трећег дана у 6 сахати да се реши: оће ли се и даље држати.

Ђелошевић. Овде се прави разлика између изасланика и редовних чланова. Не разумем зашто 2 Ја сам за то , да се ради са оноликим бројем чланова, колико их буде.

Ђ. Ивковић. И ја не знам зашто се дели изасланик од редовног члана, — објашњава шта су чланови изасланици, — Што се тиче трајања скупштине о томе треба да води бригу главни одбор. Ја предлажем : да скупштпиа траје три дана најмање, а највише пет дана. Вичу да се реши.

Председник. Главни одбор кад је ово Формулисао овако имао имао је на уму ово: кад каже: уизасланици“ онда опи морају бити на скупштини а, «редовни члан“ може али не мора бити. Даље овим се хтело да обезбеди да сваки збор има свога преставника.

Вичу: доста је говорено да се реши.

Пргдседник ставља на решење чл. 38 како га је главни одбор написао са додатком извештајног одбора и додатком Рашковића. — Окупштина прима чл. 38.

Ча. 39. Чита известилац. Рашковић додаје: «и нарочити одбор за буџет,“ — Вичу: врло добро. -

Вел. Павловић. Ја сам мњења, да председник гл. одбора отвара и затвара скупштинске седнице, а ево разлога: скупштина је дала поверење петнајесторици највреднијих својих чланова и они су између себе изабрали председника и овај, који је целе го-