Učitelj

521

Чује се: врло добро.

Председник кандидује: Војана Љешевића, Алексу Милојковића, Јована Поповића и Мијаила, Милошевића.

Скупштина прима.

Радул Вељовић кандидира за Београд : Николу Р. Поповића, Јов, Јовановића , Косту Петровића , Ђорђа Којића, Уроша Благојевића, Дим, Соколовића, Петра ГОрепловића , Милоша Велицкога, Мих. Јовића и Радула Вељовића.

Скупштина их једногласно усвоји.

Јов. Д. Јовановић. Ја сам био неколико година, а сада молим да изберете другога на моје место.

Окупштина не прима. 5

Коста Петровић. Мени није апсолутно могуће да у одбору будем са једним човеком нити ла радим с њим. Ви знате и знали сте да ја са Урошем Благојевићем стојим у крвном непријатељству и опет ме бирате, то је највећи бламаш, и зато од сада нећу ама ништа урадити на унапређењу друштва нашег и зато ево свечано идем.

(узе капу и амрел па оде).

Рашковић. Господо! Кад је скупштина, усвојила, кандидацију за главни одбор никога није имала у ВНАУ да вређа, њој није

"ни задатак да води рачуна о томе, шта ко с ким има. Према томе бар ја у име моје а без умње ће и цела скупштина са своје стране одбити свако пребацивање да. је са усвојеном кандидацијом хтела кога да вређа.

Ђелошевић. Скупштина није вређала никога, па ни Косту Петровића. Ми сада требамо тражити излаза,

Владислав Поповић. Браћо, ова два члана главног одбора, које је скупштина, изабрало, чије поверење они овако високо цене мишљења сам : да им скупштина уважи; јер господо ми смои лане изабрали главни одбор, па тај лане изабрани главни одбор није

_сав међу нама данас; неки су од њих поднели оставку главном одбору п овај им уважио, а на њихово место узео друге. Неће ли се иова двојица користити том аналогијом, па чим стигну у Београд поднети оставку главном одбору , коју ће им овај без сваке сумње уважити. За што то не би учинила одмах скупштина и на њихово место изабрала друге. које скупштина хоће, а не главни одбор.

Максимовић. Ако је т. предлагач знао за личне одношаје између г. К. Петровића и Уроша Благојевића онда му замерам што је пре измирења ова дза човека предложио обоје за чланове глав. одбора. Ако није знао за те њихове одношаје онда пред скутштином