Učitelj

224) | УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ : пи ЕВЕ ________-_-

од кога ће примати упуства за даљи рад. Тада би од пољопривредног друштва добијао и справе и семе бесплатно или по јевтинију цепу. У том случају помагало би га и министарство народне привреде и просвете. у

На предлог председника, Одбор реши: да сутрау 10 часова пре подне Гл. Одбор иде код новога г. министра просвете. Љ. Клерића, те да му објасни важност и значај укинутог 64 чл. закона о основ. школама и да га замоли, да се заузме за повраћај овога члана. у исто време да се умоли г. министар просвете, да многе неправедно отпуштене учитеље поврати у службу.

Са овим је састанак закључен

Председник Гл. Одбора,

Мих. Јовић

Деловођа,

Стев. У. Ђорђевић.

М!. Састанак Дрожан 3. Новембра 1898 год.

На овом састанку били су: Мих. Јовић, Ил. Миљковић, Милош Велицки, Ник. Чолаковић, Илија Радосављевић, Стев. У Ђорђевић. и "Ст. Николић.

Е

Деловођа извештава одбор: 1, да је одговорено г. Чакаревићу о установљењу пољопривредног угледног добра, у смислу решења одборовог у прошлој седници; 9, да је изјављена благодарност утемељачима учит. удружења; 3, да је до данас обновљено 34 учитељ-

ска збора. Е

За овим је Гл. Одбор пребројао гласове зборских управа, које. су гласале за 1 члана Главног и | члана Контролног Одбора. Рок за гласање био је остављен до |! новембра. Из акта види се, да је гласало 94 зборске управе. Највише гласова за члана Гл. Одбора. добио је Срећко Стевановић, а за члана Контролног одбора Коста Андријашевић.

Према овоме Срећко је изабран за члана Главног, а Коста за. члана Контролног Одбора. |