Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 975

лели да науче и виде како се калами и садиамеричка лоза, могли то видети и научити, Из овога би се расадника дало сваком члану учитељу овога, одбора сразмерна количина каламљене лозе, да је у школској башти своје школе са децом засади и обделава.

Пошто овај збор нема за сада, никаквих материјалних средстава за подизање расадника, сем улога чланова збора и земљишта за расадник, збору је нужно да зна, пре но што би приступио подизању расадника.

1. Хоће ли и може ли Главни Одбор порацити кодг. министра народне привреде или Пољопривредног Друштва да збор добије 1000 — 2000 ком. некаламљене америчке лозе и једно лице вешто каламљењу да обучи чланове збора каламљењу и сађењу америч. лозег

9. Може ли овај збор у корист своје касе, а нарочито у корист подизања расадника, давати коју забаву.

Председник збора лепеничког,

Гавр. Ј. Ранковић

5. Главни Одбор Учитељ. Удружења на састанку своме решио је: да умоли г. министра народне привреде, да он уступи бесплатно неколико хиљада америчке лозе, које би Главни Одбор послао оним зборовима, који желе подићи оваке расаднике, а том приликом, да се учини по молби и рачанском учитељском збору.

Јов.

ОДГОВОРИ БЛАГАЈНИШТВА

—~<—

Од 925 новембра, до 10 децембра ове године Главном Одбору послали су:

ДИНАРА ВК Београд нровилаке с се а с 1:50 М. И. Р., Јеловик > ПИ ПЕЋ 5Збор, Градиште, У а » ·_ Паланка, Х ПИ АМАН се Л. П., Качвал, “ и „Предавач“ МИ и 9:20Д. 06. Секурич, % О Школа, Слатина, о А А А а ва О 4К. М. Грлиште, " О а

Ј. К. Ивањица, 5 А а с 5ђ—