Učitelj

УЧИТЕЉСКО. УДРУЖЕЊЕ 851

Пошто управа учит. збора у Нишу није послала Главном Одбору, чланске улоге и списак чланова њиховога збора, из кога би се могло видети да ли је Раша члан учит. удружења за ову годину, то се засада не може решити о давању помоћи г. Раши.

УП.

Чита се писма М. Дедовића, благајника посавског учит. 360ра, којим извештава Гл. Одбор. да је решење сад Гл. Одбора о чланству и помоћи поч. Ал. Бирчанина са свим правилно, јер се из списка чланова и из благајничке књиге посавског збора, где је и поч. Ал. Бирчанин био члан, види, да је поч. Ал. Бирчанин платио улог и био члан само за 1891-92 год., а за 1892-98 и за 1898-94 год. нити је платио улог нити је био. члан

(Овај извештај благајника посавског збора један је доказ више, да је сад Гл. Одбор по овој ствари донео правилно решење. УШ.

Књижничар извештава Гл. Одбор, да је комплетирао неколико књижевних листова, које је примао Гл. Одбор;за неколико година. Сви су комплети потпуни, јер је од појединих уредништва тражио оне бројеве који су недостојали Тражи да се ови комплети повежу.

Решено: да се ови комплети повежу и унесу у списак књижнице учит. удружења.

1Х. |

Јосиф Петковић, послужитељ Гл. Одбора, моли да му“ се повиси плата јер је ове године. имао много више посла носећи месечно два пут „Учитеља“ на пошту и разносећи га 2 пут месечно претплатницима у Београду. Исто тако помагао је у пако вању „Цвећа“ и „Родољуба“ и разнео је ове књиге у Београду и носио на пошту.

Решено: да му се повиси плата од 15 на 20 дин. месечно

Х.

Управа пиротског учит. збора извештава Гл. Одбор, да је за благајника там збора изабрана г-ђица Нат. Ракетићева, јер је. досадашњи олагајник дао оставку.

Извештавају да су примили „Цвеће“ и (о и да ће се заузети да се распродају. — Прима се к знању. КЕ