Učitelj

Ф

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 718

УП Г. Филип Радуловић учитељ из Обреновца јавља гл. одбору, да су му. непотребна два «учитеља» за њега и његову жену, већ моли. гл. одбор, да му се за женин улог чланства, пошље педагогија од г. Бакића. Решено, да му се пошље педагогија од г. Бакића. Деловођ, Председник, К. Г. Крстић, Урош Благојевић,

В) РАД ЗБОРОВА Крушевачки збор Учитељски збор за град Крушевац и околину, обновљен је 23 нов. штр. године, и изабрао је управу у коју су ушли: За председника: Михаило П. Милошевић Потпредседника: Василије Голубовић · Благајника: Василије Терзић Књижничара: Јован Атанацковић Деловођу: Риста Трајковић За чланове управе: Тома С. Тодоровић и Стеван Живојиновић.

Рамски збор

23. нов. пр. год. учитељи-це среза рам. обновили су збор за 1897-8 год. и изабрали нову управу и То: :

За председника; Димитрија Протића учит,

Потпредседника: Саву Бајића учит.

Благајника : Јулку Мрдаковаћку учит.

Деловођу: Живану Милосављевићеву и Владимира Миленковића

За чланове управе: Ружицу Шарићку, Владимира Радојевића и Радосава Гојковића.

Поречки збор 30. Нов. пр. год. обновљен је поречки збор и изабрао је себи ову управу: . Председник и благајник: Пера А. Јосимовић Потпредседник: Пера Јовановић Деловођа: Данпца Деловићева.

Јасенички збор

30 нов. пр. год. обновљен је «збор јасеничких учитеља» са средиштем у Аранђелонцу и изабрао је себи управу: У За Председника: г. Влад. Костића уч. у Аранђеловцу.

Зх Подпредседника: г. Миливоја Џавловића уч. у Тополи.

За Благајника: Петра Ј. Поповића уч. у Аранђеловцу.

За Деловођу: г. Зарију Павловића уч. у Аранђеловцу.

За чланове управе — Г. г. Максим Радосављевић уч. у Тополи, Павле Симић уч. у Бањи и, Јован Костић учитељ у Буковику.

- Моравски збор 30. Нов. пр. год, обновљен је моравски збор са седиштем у Прћиловици, и изабрата је нова управа у коју су ушли: